Чому не можна довго зберігати воду в пляшці з пластику - відповідь експерта

26 листопада 2021, 04:38
Випивши воду з пластикової пляшки, багато людей не викидають звільнилася тару, а продовжують її використовувати. І, каже експерт, така практика небезпечна.
Вода
Чому не можна довго зберігати воду в пляшці з пластику - відповідь експерта / ua.depositphotos.com

Довге зберігання питної води у пластиковій пляшці може завдати шкоди здоров'ю. Про це розповів в інтерв'ю Радіо Sputnik експерт і кандидат технічних наук Юрій Гончар.

Випивши воду з пластикової пляшки, багато людей не викидають звільнилася тару, а продовжують її використовувати. У неї знову заливають напої і беруть з собою, наприклад, в офіс. Але пластик не так нешкідливий, як може здатися.

"Ми проводимо дослідження на вміст у бутильованій воді загального органічного вуглецю - це сукупний показник наявності органічних сполук у воді, яка контактує з пластиком, — через місяць, через півроку, через рік і через 18 місяців. І бачимо просто геометричну прогресію у збільшенні вмісту загального органічного вуглецю", - розповів Гончар.

відео дня

Тобто, каже експерт, чим довше вода зберігається в пластиковій пляшці, тим більше в ній накопичується шкідливих для тіла органічних сполук.

читайте такожДієтолог розповів, скільки води потрібно пити в холоди

Нагадаємо, раніше в мережі назвали 5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Пізніше вчені з Університету Глазго встановили - вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти