Чому не можна вдома тримати грошове дерево: є ризик отруїтися

5 січня 2023, 07:40
Грошове дерево може завдати шкоди людині. Якщо з необережності зламати листочок товстянки, можна отримати алергічну реакцію.

грошове дерево
Листя товстянки містять отруту - миш'як / Фото ua.depositphotos.com

Грошове дерево користується величезною популярністю як у досвідчених квітникарів, так і у новачків. Справа в тому, що товстянка (ще одна назва рослини - крассула) дуже невимоглива в догляді та приносить користь тим, що здатна очищати повітря. Також існує прикмета, що товстянка вбирає негативну енергію та притягує в будинок гроші. А якщо розмістити рослину на кухні, завжди буде, що їсти. Якщо рослина зацвіте - прибуток точно буде, причому з найнесподіваніших джерел. Як домогтися цвітіння крассули, читайте в матеріалі: Принесе в ваш будинок щастя і достаток: як змусити цвісти грошове дерево - простий спосіб.

Здавалося б, від товстянки в будинку одні плюси та жодних проблем. Однак це не зовсім так. Є кілька причин, чому не можна вдома тримати грошове дерево.

Чому в будинку суворо заборонено тримати грошове дерево

Листя товстянки містить отруту - миш'як. Речовина не випаровується, тож отруїтися, якщо дерево просто стоїть поруч, неможливо. Щоби це сталося, отрута повинна потрапити всередину.

Якщо вдома є діти або домашні тварини, то грошове дерево несе потенційну небезпеку.

Відомі випадки, коли тварини або малюки з'їдали листя грошового дерева і отримували отруєння. Його симптоми: блювота, пронос, гострий біль у животі, відсутність апетиту, сильна спрага, порушення в свідомості й координації в просторі.

Крім того, якщо з необережності зламати листочок товстянки і торкнутися отрути, можна отримати серйозну алергічну реакцію.

Є ще одна причина, з якої не варто вдома тримати грошове дерево. Правда, стосується це не всіх, а лише занадто емоційних і забобонних людей.Принісши в будинок грошове дерево, такі люди можуть переконати себе в тому, що тепер на них проллється мало не дощ з купюр. Якщо прикмета не спрацює, особливо емоційні люди можуть впасти в депресію.

Раніше Главред писав, як доглядати за грошовим деревом, щоб улома водилися гроші.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти