Чому п'ють чай з молоком: дивовижні відомості про солодкий напій

16 лютого 2023, 12:44
Чи можна пити чай з молоком? Главред детально розібрався в нюансах вживання популярного напою і в тому, чи корисний він, або ж шкідливий для тіла.
Чай, молоко
Як і навіщо пити чай з молоком: цікаві відомості / колаж фото ua.depositphotos.com

Чому п'ють чай з молоком ‒ якщо вірити знаючим людям, то першими чай з молоком придумали пити манірні англійські джентельмени. Справа в тому, що практично всі сорти цейлонського чаю були досить гіркими на смак, а молоко і цукор робили напій досить приємними для вживання. З тих пір пройшло півтораста років і є вже безліч більш-менш "приємних" на смак сортів, але напій чай з молоком як і раніше вживають ‒ по всьому світу.

Чим корисний чай з молоком

По-перше, відразу скажемо, що молоко саме по собі ‒ вкрай корисно. У ньому повно речовин, які потрібні для нормальної роботи тіла ‒ кальцій, калій, фосфор, а також кілька груп вітамінів.

По-друге, як кажуть деякі експерти, молоко "знеболює" кофеїн. І ось тому чаю з молоком можна випити набагато більше, ніж кава ‒ і без проблем для шлунка і кишечника.

По-третє, чай з молоком (але тільки не підсолоджений) радять пити під час схуднення і під час розвантажувальних днів ‒ цей напій допомагає легше переносити голод.

Ну і, в кінцевому підсумку, чай з молоком ‒ це просто-напросто смачно. Наприклад, в деяких великих мережах кав'ярень випускають напій Green Tea Latte. Він якраз і готується на основі зеленого чаю і молока з пінкою.

Чим шкідливий чай з молоком

Регулярно чай з молоком не можна вживати тим людям, у яких є проблеми з каменями в нирках. Максимум вони в день можуть випити чотири-п'ять в день.

Оскільки такий чай - хороший сечогінний засіб. І саме з цієї причини його не можна вживати у великих кількостях перед довгими подорожами і перед сном.

Є деякі дослідження вчених - щодо того, що присутнє в молоці білкова речовина "казеїн" погано впливає на катехіни, які містяться в чаї. Автоматично це означає-знижується корисність чаю з молоком. Але, однак, і шкоди організму помітного це не принесе.

При проблемах з серцем і вірі в будь-яку інформацію про шкоду продуктів можна випивати 4 чашки в тиждень, і така доза побічних ефектів точно не дасть.

Молоко

Чай з молоком рецепти

Самий класичний варіант чаю з молоком — поєднання гарячого напою і крижаного молока. Приготувати його вкрай просто. Є два канонічний способи:

  • 1) спершу чай, потім молоко;
  • 2) спершу молоко, потім чай.

Детальніше розповімо про кожного який спосіб краще-вирішувати вам.

При першому варіанті - беріть пакетик чаю або насипте на ложечку трохи заварки. Потім підготуйте чашку для чаю, гаряча вода і кухоль молока. Воду закип'ятіть, залийте заварку окропом і почекайте від трьох до п'яти хвилин. Обов'язково почекайте, щоб чай добре заварився. Потім чашку з гарячим чаєм налийте трохи молока (якщо переборщіть, то воно переб'є смак чаю).

При другому варіанті, потрібно спершу взяти дві чашки замість однієї. Воду закип'ятіть. Потім залийте чайний пакетик окропом в першій чашці і почекайте все ті ж три-п'ять хвилин (щоб чай заварився). Молоко налийте в іншу чашку і, коли чай заваріть, сміливо лийте гарячий чай — зверху на молоко.

Інші новини про чай:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти