Чому собаки гавкають на своїх і як з цим боротися

15 січня 2023, 18:34
Вони мають просто феноменальним нюхом, за допомогою якого сприймають світ зовсім не так як людина.
Пес
Собака / pixabay.com

Хоч собаки і вважаються кращими друзями людей з тваринного світу, але бувають випадки, що хвостаті гарчать або навіть гавкають на вже знайомих їм людей.

Вся справа в чутті собак. Вони мають просто феноменальним нюхом, за допомогою якого сприймають світ зовсім не так, як людина.

Гарчання без причини - ознака розумної собаки

Тварина може відчути те, про що звичайна людина навіть не підозрює. Невловимий для нашого нюху запах може стати сигналом для собаки, який буде означати щось негативне. Реакції тварин засновані на їх попередньому досвіді.

відео дня

Собаки бачать носом

Не секрет, що собаки схильні довіряти своєму носу більше, ніж очам, але іноді вони гарчать на людей, коли бачать в них якусь особливість, яка нагадує про загрозу: зростання або манера рухатися. Ось тому пси часто гавкають на знайомих, коли ті надягають капелюх або йдуть під парасолькою.

Помилки трапляються

У собачого чуття є недолік - не завжди те, що лякає тварина, несе загрозу йому або господареві. Тому якщо ви впевнені, що людина не несе ніякої загрози, навчіть собаку ставитися до нього спокійно. Можливо, людина, на якого гавкає ваш пес, пахне чимось, що викликає у неї тривогу.

Переконати хвостатого можна за допомогою команд. Потрібно переконати собаку, що коли буде наближатися ваш знайомий, то гавкати на нього не можна. Мотиватором для тварини може бути його улюблені ласощі.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти