Під час гри і не тільки: чому собаки покусують руки господаря

2 січня 2023, 15:55
З боку покусування рук може виглядати як гра, але тільки на перший погляд.
Пес
Чому собаки покусують руки господаря / pixabay.com

Багато власників собак помічали, що їхні улюбленці беруть його руку в пащу, злегка стискають її, але не кусають сильно. З боку це може виглядати як гра, але тільки на перший погляд.

Чому собака кусає за руки?

Собаки можуть кусати з трьох причин.

  • Якщо ваша собака не проводила достатньо часу зі своєю матір'ю та виводком до "усиновлення" або її не вчили не кусатися в ранньому віці, вона може не знати різниці між легким "нападом" і заподіянням болю.
  • Вони кусаються під час гри, а також від хвилювання або нетерпіння. Деякі домашні тварини можуть кусати господарів за руку або п'яти, граючи з ними, особливо коли вони схвильовані або переслідуються.
  • Агресія або страх. Не завжди легко зрозуміти різницю між грайливим та агресивним укусом, але мова тіла може допомогти визначити, що таке. Якщо собака нападає через агресію, вона може зморщити морду, здатися напруженою або нервовою.

Що робити, якщо собака кусає за руки?

Поки щеня маленький, ця гра виглядає забавно. Багато господарів заохочують вихованця на таку поведінку, підбадьорюючи його і нападаючи руками.

відео дня

Але в цьому випадку слід подумати про те, що, коли тварина подорослішає і набереться сил, воно продовжить спілкуватися з людиною своєю мовою. Наприклад, позначати свою територію укусом або вимагати таким чином їжу. І це буде справжній укус, а не кумедна гра.

Завдання господаря - навчити собаку спілкуватися з людьми за іншими правилами. Людина привела собаку в свій світ, тому повинна пояснити їй правила поведінки. Наприклад, що не можна кусати людину.

Як це зробити?

При укусі слід сказати "фу!" або іншу заборонну команду різким, низьким і "лякаючим" голосом.

Якщо команда не спрацювала або ще не вивчена, паралельно з нею слід імітувати укус іншою рукою. Подивіться відеоролики з собаками, де вони спілкуються між собою, щоб розуміти, як діяти. Важливо не завдавати цуценяті біль.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти