Чи корисно регулярно їсти брокколі - відповідь нутриціологів

21 грудня 2021, 01:03
Фахівці також підкреслили, що овоч брокколі також вельми насичений хромом, який впливає на вироблення норадреналіну, мелатоніну і серотоніну.
Броколі
Чи корисно регулярно їсти брокколі - відповідь нутриціологів / ua.depositphotos.com

Вживання овоча брокколі вкрай корисно для серця, печінки і суглобів. Про це повідомляє портал "Real Simple" з посиланням на дослідження західних нутриціологів.

За словами фахівців, в брокколі міститься мало вуглеводів, багато клітковини, і вони є значним джерелом вітамінів C і K. вони також містять вітамін А, фолієву кислоту, калій, фосфор і селен. Як кажуть експерти, брокколі корисні організму для опору хворобам і інфекціям завдяки двом типам антиоксидантів сульфорафанов і індолів, які діють як регулятори детоксифікуючих ферментів, які захищають клітини.

"Антиоксиданти, які надходять із зелених овочів, запобігають серцеві захворювання, зміцнюючи кровоносні судини і зменшуючи зростання жирових відкладень на їх стінках", - кажуть нутриціологи.

відео дня

Вони також підкреслили, що брокколі також насичені хромом, який впливає на вироблення норадреналіну, мелатоніну і серотоніну, від яких залежить настрій людини. Завдяки вживання цього овоча поліпшується робота печінки і суглобів — сульфорафан зменшує запалення хрящів.

читайте такожНазвано овоч, який бореться з" тихим вбивцею " людини

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог і гастроентеролог Світлана Ісакова розповіла, що їсти на сніданок категорично не варто. За її словами, бутерброди на сніданок їсти можна, але потрібно розуміти, що це за бутерброд. Якщо мова йде про білому батоні з шматком вареної ковбаси, то такий "кулінарний шедевр" є не варто в принципі.

Деякі види ковбас цілком безпечні, якщо їх вживати зрідка і в невеликій кількості. Ліверна і кров'яна ковбаса у списку небезпеки займає перше місце. Справа в тому, що вона проводиться з додаванням внутрішніх органів тварин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти