Вплине на GPS, мобільний зв'язок і погоду: до Землі наближається сонячна буря

14 липня 2021, 07:58
Сильні сонячні вітри можуть викликати геомагнітну бурю в магнітосфері Землі. Зараз вони рухаються до нашої планети зі швидкістю 1,6 млн км/год.
магнітна буря_магнитные бури_Солнце_космос_планета_метеоудар
14 липня 2021 сонячний шторм може обрушитися на на атмосферу Землі / 1zoom.ru

Сьогодні, 14 липня, на атмосферу Землі може обрушитися потужний сонячний шторм. З одного боку, він спровокує появу візуально красивого полярного сяйва у північних і південних широтних регіонах, але з іншого – вплине на сигнали GPS і мобільного зв'язку, а також на погоду.

Як пояснюють експерти, через геомагнітну бурю в атмосфері Сонця утворилися дірки, внаслідок чого виник потік заряджених частинок і високошвидкісного сонячного вітру. При цьому сильні вітри можуть викликати геомагнітну бурю в магнітосфері Землі, повідомляє DNA India.

Сонячні вітри дмуть зі швидкістю 1 мільйон миль на годину. Наразі вони рухаються до Землі зі швидкістю 1,6 млн км/год. При цьому швидкість може збільшитися, повідомили в Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

відео дня

Через сонячні вітри може бути перервано супутникові сигнали. Зокрема, геомагнітна буря може мати прямий вплив на радіосигнали, зв'язок і погоду, а також на область космосу, в якій домінує магнітне поле Землі.

читайте такожЯк врятуватися від магнітних бур: поради досвідченого лікаряЯк повідомляв Главред, календар магнітних бур на липень 2021 прогнозував, що магнітна буря з 12 липня 2021 стане найсерйознішим випробуванням місяця – однак попередній прогноз не підготував до тривалості цього удару. Спочатку планувалося, що геомагнітні збурення не триватимуть більше двох діб.

У підсумку магнітна буря 13 липня 2021 стала піком цього удару: сила бурі оцінювалася в чотири бали, а планетарний індекс, за даними NASA, підскочив до 16 (при нормі в 5).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти