Передбачить багатство та вічне кохання: прикмети і забобони, пов'язані з бузком

26 березня 2023, 04:31оновлено 10 квітня 2023, 14:21
Якщо знайти квіточку бузку з п'ятьма пелюстками, здійсниться заповітне бажання. Але є і погані прикмети, пов'язані з бузковими кущами.
Передбачить багатство та вічне кохання: прикмети і забобони, пов'язані з бузком
​Бузок наділяють магічними властивостями / Фото instagram.com/martjmfa

Кущі бузку ростуть практично в кожному дворі приватного будинку або біля під'їзду багатоповерхівок. Бузок може бути різних кольорів - білого, лілового, фіолетового або рожевого. Але яким би не був колір, аромат цього чагарнику є символом настання теплої пори року. З бузком пов'язано безліч прикмет. Найпопулярніша свідчить: якщо знайти квіточку з п'ятьма пелюстками, виповниться заповітне бажання. Але є і погані прикмети, пов'язані з бузковими кущами.

Бузок - магічні властивості

Бузок має довгу історію використання в різних магічних практиках і віруваннях. У деяких культурах бузок асоціюється з любов'ю, жіночністю та материнством, а в інших - з мудрістю, духовністю та містикою.

Бузок вважається магічною рослиною. Він використовується в різних ритуалах і обрядах, включаючи залучення любові, поліпшення фінансового благополуччя, захист від злих сил та інше.

відео дня

У деяких культурах бузок також вважається символом народження та відродження. Його цвітіння навесні символізує новий початок і відродження після зими. У кельтській міфології бузок асоціюється з Бріджид (Брігітта) - богинею вогню, поезії та мистецтва, яка також вважалася покровителькою ремесел і народження.

У цілительстві бузок застосовується для лікування різних недуг, включаючи головний біль, тривожність, безсоння та депресію. Вважається, що бузок допомагає зміцнити духовний та емоційний стан, а також підтримує фізичне здоров'я.

Які прикмети пов'язані з бузком

Існує кілька народних прикмет, пов'язаних з цим чагарником. Деякі з них є позитивними, а інші - негативними.

Позитивні прикмети:

  • Якщо в перший день травня бузок ще не цвіте, значить літо буде холодним.
  • Якщо на Великдень бузок вже розцвів, то рік буде успішним і досить багатим.
  • Якщо під бузком зустрінеться закохана пара, то вони будуть разом все життя.

Також вважається, що бузок є природним оберегом будинку від темних сил, примар і негативної енергії. Чагарник вбирає негатив і перетворює його в позитивні вібрації.

Білі сорти бузку дарують мешканцям будинку психологічний комфорт і гармонію. Люди стають спокійнішими та врівноваженішими.

У деяких штатах Америки бузок розглядають як помічника в нових починаннях. Щоб позбутися від важкої енергії, яка не дає рухатися вперед, рекомендується поставити вдома букет бузку або погуляти поруч із чагарником.

До речі, на мові квітів бузок означає першу любов. Такий букет прийнято дарувати коханій лише один раз - як освідчення. Якщо дівчина вперше виходить заміж, то весільний букет з гілок білого бузку стане ідеальним вибором.

Що означає бузок залежно від кольору:

  • білий бузок означає вічну любов;
  • ліловий - сумнів в тому, чи є ще почуття;
  • рожевий бузок хороший для освідчень, він говорить про величезне, всеосяжне та щире кохання;
  • фіолетовий - дарує своє серце, віддає себе без залишку.

Негативні прикмети, пов'язані з бузком

Бузок вважається нещасливою рослиною, яку не варто садити поруч з будинком, оскільки він привертає негативні енергії та може привести до розладу в сім'ї.

Якщо зрізати квітучий бузок та принести в будинок, то це приверне нещастя і хвороби.

Вважається, що якщо бузок зацвіте двічі на рік, то це знак того, що в родині станеться смерть або інша трагедія.

Деякі штати США не дозволяють приносити додому білий бузок. Вважається, що йому не пощастило, тому що не вистачило кольору, і "невдача" може поширитися на мешканців квартири.

Варто зазначити, що наукових доказів цих прикмет немає, тому це особиста справа кожного вірити в ці забобони чи ні.

Бузок 5 пелюсток - прикмета

Існує повір'я, що якщо ви побачили квітку бузку з п'ятьма пелюстками, то це може бути ознакою того, що найближчим часом відбудеться несподіваний поворот подій, який може бути як хорошим, так і поганим.

Також вважається, що у того, хто знайде квітку бузку з п'ятьма пелюстками, виповниться найзаповітніше бажання.

Варто зазначити, що кількість пелюсток у бузку може варіюватися залежно від сорту, умов вирощування та інших факторів, тому не варто занадто серйозно ставитися до цієї прикмети.

Раніше Главред писав, чому не можна садити гортензію біля будинку.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти