Прекрасна і небезпечна: чому не можна садити гортензію біля будинку

18 березня 2023, 13:44оновлено 10 квітня 2023, 14:10
Гортензія може додати краси та витонченості вашому дому та саду, але місце для посадки потрібно вибирати відповідно до вимог рослини.
Прекрасна і небезпечна: чому не можна садити гортензію біля будинку
​ Чим небезпечна гортензія для людини та чому її не можна садити біля будинку / Фото instagram.com/gortenziyaaa

Гортензія - це неймовірно красива і вишукана рослина, яка може прикрасити будь-яке місце, де вона росте. Якщо ви плануєте посадити гортензію біля будинку, то варто пам'ятати про деякі важливі моменти. Також варто враховувати той факт, що гортензія несе в собі деяку небезпеку.

Що означає квітка гортензії

Багато хто висаджує цю рослину, оскільки коли гортензія цвіте, вона перетворює сад на справжній райський куточок, наповнений пахощами і яскравими фарбами.

Квітка гортензії має різні символічні значення, залежно від культури та традицій. Наприклад, в японській культурі гортензія символізує любов, вдячність, смиренність і прекрасні почуття. В американській культурі гортензія асоціюється з добробутом і процвітанням. А в Європі гортензія вважається символом вічної любові та поваги, а також втіленням жіночності, ніжності й витонченості.

відео дня

Колір гортензії також має символічні значення. Наприклад, білі гортензії означають чистоту і невинність, рожеві - любов і ніжність, а сині - містичні знання і глибоку мудрість.

Чому не можна садити гортензію біля будинку

Насправді садити гортензію біля будинку можна, проте потрібно враховувати кілька факторів, які можуть впливати на її здоров'я і зростання.

Перше, що слід враховувати, це доступність сонячного світла. Гортензія любить багато сонця, тому її потрібно садити в місцях, де є доступ до сонячного світла.

Якщо ж ви посадите її в тіні будинку, вона може не лише рости повільно, але і перестати цвісти зовсім.

Гортензія любить кислий ґрунт. Якщо ґрунт біля будинку лужний, то рослина не отримає необхідні поживні речовини, що може привести до того, що вона буде погано рости або зовсім загине.

Гортензії можуть вирости у досить великі кущі, яким потрібно багато місця. Якщо рослина буде посаджено занадто близько до будинку, то вона може затінювати вікна і перегороджувати шлях до дверей. Якщо гортензія виросте до великого розміру, то коріння рослини приросте до фундаменту будинку і може його пошкодити.

До речі, у деяких японських сім'ях не садять гортензію біля будинку, тому що вважають, що вона пов'язана зі смертю та є жалобною рослиною.

Справа в тому, що сезон дощів у Японії збігається з піком цвітіння гортензії. Коли медицина не була розвинена, у цей період помирало багато людей. Але у ХХІ столітті дощі не впливають на тривалість життя, тому повір'я не має сенсу.

Чим небезпечна гортензія для людини

Попри свою красу, гортензія дуже підступна. Зокрема, деякі види цієї рослини отруйні. Наприклад, велика кількість ціаніду міститься в гортензії крупнолистній (Hydrangea macrophylla).

Гортензія вважається помірно токсичною рослиною. Якщо вжити в їжу цю квітку, то є ризик отримати харчове отруєння.

Всі частини гортензії містять багато кремнію, який може викликати подразнення шкіри та слизових оболонок.

Крім того, гортензія містить лектин, який може викликати нудоту, блювоту, діарею та інші шлунково-кишкові симптоми, якщо він потрапляє в організм у великій кількості.

Якщо ви випадково з'їли будь-яку частину гортензії, слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Раніше Главред писав: якщо гортензії не хочуть рости, хворіють, марніють, жовтіють або зовсім відмовляються цвісти, їм потрібна "швидка допомога". Лимонна кислота врятує квітку.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти