Продовжує життя: американський дієтолог назвав найкориснішу рибу

13 жовтня 2021, 03:16
Лосось, скумбрія, сардини, оселедець або анчоуси складають основу дієти в Японії, Італії, Греції. У цих країнах живе особливо багато довгожителів.
риба_еда_піща
Риба містить омега-3-ненасичені жирні кислоти, які сприяють довголіттю / 1zoom.ru

Американська кардіологічна асоціації рекомендує включати лосось, скумбрію, сардини, оселедець або анчоуси в раціон двічі на тиждень. Якщо слідувати цій пораді, то можна продовжити собі життя.

Головний інгредієнт цих видів риб - омега-3-ненасичені жирні кислоти, які сприяють довголіттю. Американський дієтолог, доктор медичних наук Майя Феллер пояснила, що наш організм виробляти їх не може, тому ми можемо отримувати їх лише з їжі, пише видання Well and Good.

Крім того, лосось, оселедець, скумбрія — хороше джерело вітаміну D і пісного білка - селену, який знижує ризик серцевих захворювань, старечої деменції, захищає від окислювальних процесів.

відео дня

Ще одна причина, з якої цю рибу можна вважати кращою для продовження життя, на думку дієтолога, — це низький вміст ртуті в порівнянні з іншими видами.

"Ртуть (нейротоксин) з'являється внаслідок забруднення навколишнього середовища і може негативно вплинути на мозок і нервову систему. На жаль, вона присутня практично у всіх риб", - пояснює Феллер.

Зокрема, ртуті багато в тунці, морському окуні та марліні.

читайте такожЯк в магазині розпізнати рибу, яку вже небезпечно їстиНа думку фахівця, підійде не лише свіжа, але і консервована риба. Головне, звертати увагу на склад консервів. У них повинна бути лише риба, рослинна (бажано, оливкова) олія, вода і сіль.

Як повідомляв Главред, раніше експерти розповіли, скільки можна зберігати свіжу рибу в холодильнику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти