Продовжуємо життя смартфону: важливі правила зберігання гаджета, про які ви не знали

2 лютого 2023, 22:56оновлено 3 лютого 2023, 10:45
Як зберігати телефон, яким не користуєшся без шкоди для акумулятора.
Як зберігати телефон яким не користуєшся
Як зберігати телефон яким не користуєшся / ua.depositphotos.com

Сучасний смартфон став невід'ємною частиною життя людини. Його використовують повсюдно, і будь-яка поломка стає подією подібною до кінця світу, так як втрачається доступ до інформації. Багато користувачів купують відразу два телефони, один з яких просто лежить в ящику столу і чекає, коли перший зламається. Однак це не так добре, як здається, так як навіть у вимкненому стані техніка псується. Тому актуальним є питання, чи можна зберігати телефон у вимкненому стані, які неприємності це спричинить.

Главред пропонує дізнатися про те, як впливає на акумулятор швидка зарядка "Рятуємо життя смартфону: чим небезпечна швидка зарядка і як правильно оживити гаджет".

Що буде якщо не користуватися телефоном рік: наслідки

Якщо є запасний телефон, а основний працює, то один з них обов'язково буде забутий. В цьому і криється вся небезпека. Головним питанням є, що буде якщо не користуватися телефоном рік. Основним наслідком такого поводження з гаджетом є його повна розрядка. Акумулятор йде в глибоку розрядку і його вже неможливо буде повернути до життя без спеціальних пристроїв.

відео дня

Глибокий розряд шкідливий для літій-іонної батареї, а саме цей тип встановлюється в сучасні гаджети. Така ситуація дійсно може бути небезпечною, тому потрібно обережно підключати його до зарядного кабелю. Перед цим потрібно оглянути гаджет і краще відкласти його в сторону, якщо область акумулятора змінила форму.

В цьому випадку краще дізнатися, скільки може зберігатися акумулятор для телефону. Але відомо, що зберігати телефон без батареї або з повністю розрядженим акумулятором – погана ідея. Навіть у вимкненому стані гаджет потребує енергії, яка використовується для підтримки внутрішніх годин. Також важливо підтримувати заряд для життєздатності самого акумулятора.

Як зберігати акумулятор: основні правила

Виробники смартфонів в інструкціях дають рекомендації, як зберігати акумулятор телефону зарядженим або розрядженим. Вони радять зберігати заряд на рівні 70%. Нижче рівень заряду опускатися не повинен, але найкраще підтримувати 100%. В такому стані можна телефон зберігати більше 1 року.

Також можна періодично включати смартфон, щоб зберегти працездатність екрану і інших компонентів. Щоб переконатися в працездатності гаджета його потрібно включати 1-2 рази на рік. Зберігати смартфон потрібно в оригінальній упаковці, а також дотримуватися вимог по вологості повітря. Телефон може постраждати через зайву вологу в повітрі. Також важлива температура зберігання смартфона. Він не повинен знаходитися при занадто високих або низьких температурах. Це призведе до швидкого зносу батареї.

Таким чином, у користувачів не повинен виникати питання, як зберігати телефон, яким не користуєшся і зберегти його працездатність. Головне підтримувати його заряд і періодично включати. Телефон можна залишити включеним на кілька хвилин.

Крім того, варто знати, чому не можна зберігати старі телефони. У кожному гаджеті є пластик, гума, метали і хімічні речовини в батареях. Все це рано чи пізно почне розкладатися і розпадатися, протеклі акумулятори дуже небезпечні через їх вмісту. При контакті з повітрям вони здатні завдати шкоди здоров'ю людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти