Психолог розкрила секрети розвитку хорошої самооцінки та любові до себе

11 листопада 2021, 17:59
Кілька рекомендацій про те, як набути впевненості в собі та сформувати почуття власної гідності.
Осіння депресія симптоми і як боротися
Як підняти самооцінку і впевненість у собі / depositphotos

Підвищення самооцінки – сьогодні як ніколи актуальна тема, особливо на тлі лайків та коментарів в соцмережах, які займають значуще місце в житті людей. Через постійну орієнтацію на оцінку інших людей про себе людині все важче дається здорове, адекватне самооцінювання.

Про те, як набути впевненості в собі та сформувати почуття власної гідності, розповіла сімейний психолог, психотерапевт і сексолог Олена Щербань в коментарі Главреду. На думку експерта, низька самооцінка – це зображення знецінень ваших проявів в тому суспільстві, де ви росли.

Як приклад вправи наш гість рекомендує кожен день записувати в блокнот, що сьогодні я зробив добре, в чому я був молодець.

відео дня

"Якщо тебе не хвалили оточуючі, то потрібно починати хвалити себе самостійно. Це потрібно для того, щоб ваша психіка навчилася розгортати увагу на позитив, адже де увага, там і енергі", – каже Олена Щербань.

Якщо ви зрозуміли, що, попри всі ваші зусилля, підняти самооцінку власними силами не виходить, зверніться за консультацією до психолога. Підтримка фахівця допоможе розв'язувати цю проблему максимально швидко і ефективно.

читайте такожДепресивні стани у підлітків: поради психотерапевта, як уникнути біди

Читайте повну версію інтерв'ю Главреда з Оленою Щербань. Спілкуючись з нашими читачами, психолог розповіла, як карантин і довга ізоляція позначаються на людях, як це вплинуло на українські сім'ї, чому між подружжям згасають почуття та багато чого іншого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти