Розповість про зраду в родині та принесе багатство: що значить герань удома та які прикмети з нею пов'язані

30 жовтня 2022, 15:39
Герань має не лише ефектний зовнішній вигляд, але і володіє магічною енергетикою. Чому вдома повинен бути хоча б один вазон з пеларгонією?
Герань, пеларгонія
Як герань впливає на людину / Фото ua.depositphotos.com

Яскрава і розкішна пеларгонія - це декоративна квітка, яку можна часто зустріти на підвіконні квітникарів. Рослина має лікувальні властивості, також з нею пов'язано безліч прикмет і забобонів, причому як хороших, так і поганих. Як герань впливає на людину і яка енергетика у цієї рослини, розібрався Главред.

Як доглядати за рослиною, читайте в матеріалі: Герань цвістиме до Нового року: як приготувати добриво вдома з того, що є під рукою.

Користь пеларгонії для людини

Ефірні олії та фітонциди кімнатної герані вбивають бактерії, тому раніше цю рослину можна було зустріти практично в кожному будинку. Згідно з дослідженнями, якщо нанести на листя герані краплі з бактеріями, через три години більшість з них загине. На відстані 5 мм від листа бактерії гинули впродовж шести годин.

відео дня

Герань варто завести в квартирах, де живуть діти і люди похилого віку, які часто хворіють.

Крім того, аромат герані допомагає зняти головний біль, нервову напругу, втому, нормалізувати сон.

Також вважається, що ароматні герані відлякують мух та інших комах.

Сік рослини - місцевий засіб для лікування отиту. Геранієву олію, яку можна купити в кожній аптеці, застосовують зовнішньо при дерматитах, опіках, виразках, екземі. Також її можна використовувати для дезінфекції повітря при інфекціях верхніх дихальних шляхів, запаленні глотки, середнього вуха, при синуситах.

Олією герані в суміші з іншими речовинами лікують варикоз, додають в косметичні засоби для догляду за шкірою і волоссям.

Якщо у вас є домашні вихованці, то не варто допускати їхнього контакту з рослиною. Герань отруйна для дрібних тварин (хом'яків, морських свинок, кроликів) і може викликати опіки шкіри.

Яка енергетика у герані

Пеларгонія має сильну позитивну енергію. Ця рослина допомагає зміцнити сімейні стосунки, а одиноким людям — знайти свою другу половинку.

Крім того, герань здатна загасити спалахи агресивності, згладити конфлікти і посприяти підвищенню фінансового добробуту.

В цілому, людина, в будинку якої росте герань, стане енергійнішою.

Герань - прикмети і забобони

Існує повір'я, що герань нібито може стати "тестом на зраду". Кажуть, що запах герані не подобається невірному чоловіку або дружині.

Є ще одна погана прикмета про пеларгонії. Кажуть, що герань - мужегон, тобто рослина відлякує чоловіків, якщо в будинку живе наречена. Крім того, в будинку, де є пеларгонія, всі чоловіки хворіють і рано йдуть в інший світ.

Біла герань
Біла герань допоможе зустріти другу половинку / Фото ua.depositphotos.com

Рожева герань надихає людину на творчість. У давні часи рожеві пеларгонії дарували нареченим як символ міцного шлюбу.

Червона герань символізує пристрасть і палкість. Рослина цього забарвлення допоможе залагодити конфлікти і позбутися від негативної енергії. Крім того, червона пеларгонія захищає від заздрісників, лихого ока.

Біла герань - символ чистоти, непорочності, скромності. Самотнім ця квітка допоможе знайти пару, а людям, які мріють про дитину - зачати малюка. Біла герань в спальні позбавить від безсоння.

Герань фіолетового кольору - символ доброзичливості, ознака дружніх стосунків. Вважається, що така пеларгонія допоможе зберегти взаємоповагу, зміцнити старі зв'язки, завести нових друзів.

Герань цвіте - прикмети

Якщо у вашому будинку сталося якесь нещастя, проте пеларгонія випустила бутони, це означає, що рослина змогла нейтралізувати негатив і перетворити його на позитивну енергію.

В цілому, красива і доглянута пеларгонія принесе своїм господарям багатство і грошовий успіх.

Сохне і не росте герань - прикмети

Згідно з повір'ями, якщо герань перестає рости, значить в будинку дуже серйозні проблеми. При цьому рослина не здатна нейтралізувати великий потік негативної енергії, тому чахне. Можливо в такому будинку є річ з поганою енергетикою. Від неї потрібно позбутися, а квітку пересадити у свіжий ґрунт.

Раніше Главред писав, які кімнатні рослини не можна тримати вдома.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти