Романтика і світ фантазій: кращі легкі мелодрами на вечір для кіноперегляду

25 квітня 2023, 16:25
Мало хто відмовляє собі в кіноперегляді. Наприклад, раптом хочеться подивитися якісь легкі мелодрами на вечір. Главред зробив добірку такого кіно
Мелодрама
Мелодрами / фото ua.depositphotos.com

Досить часто трапляється так, що пара (ну або дівчина в активному пошуку такої) теплим вечором задається питанням "Яку хорошу мелодраму подивитися?". Оскільки за багаторічну історію кінематографа таких фільмів зняті реально тисячі і тисячі, без надійних рекомендацій не обійтися. Отже, починаємо.

1. Вічне сяйво чистого розуму (2004)

Легендарний французький кліпмейкер і великий фантазер ніяк не міг зняти банальне кіно в стилі "рожеві сиропи". У центрі сюжету сором'язливий меланхолійний хлопець на ім'я Джоел (Джим Керрі). Його життя сіра, однотипна і нецікава. У якийсь момент свідомість підштовхує Джоела зробити божевільний за його мірками вчинок - відправитися до моря. У поїзді він помічає милу дівчину з яскравим синім волоссям на ім'я Клементина (Кейт Уінслет). По дорозі додому їм вдається познайомитися. Молодих людей не покидає відчуття, що вони знають один одного давно. Яким буде шок Джоела, коли він дізнається, що в минулому вони з Клементиною були парою.

2. Знайомтесь, Джо Блек (1998).

Одні з кращих ролей легендарного Ентоні Хопкінса і пікова роль у форматі "лощений красень" Бреда Пітта. Це кінокартина про життя і смерть, здатна занурити у філософські роздуми. За сценарієм ангел смерті у вигляді молодого хлопця із зовнішністю зірки на ім'я Джо Блек з'являється у світі смертних. Його мета - забрати на той світ багатого і успішного газетного магната Вільяма Перріша. Чоловікові вдається укласти угоду зі смертю: вона відпустить Перрішу трохи часу взамін на можливість пожити в тілі Джо. Порушує ідилію лише те, що для своїх цілей Смерть вибрала тіло людини, в якого закохана одна з дочок магната.

3. Щоденник пам'яті (2004)

Фільм Ніка Кассаветеса, який катапультував до вищої голлівудської Ліги Райана Гослінга та Рейчел МакАдамс. Він - простий, але чарівний хлопець на ім'я Ной. Вона - багата красуня з родини аристократів. Здавалося б, що спільного у цих двох? Вони щиро полюбили один одного і змогли пронести свої почуття через все життя. З віком у Еллі розвивається важка хвороба. Однак Ной не кидає спроби допомогти коханій. Кожен день він читає дружині щоденники їхнього життя.

Мелодрама

4.Один день (2011)

Історія непростих взаємин двох колишніх випускників Единбурзького університету Емми Морлі (Енн Хетеуй) і Декстера Мейхью (Джим Стерджесс). У них є традиція. Щороку вони роблять все можливе, щоб зустрітися 15 липня. Звичай з'явився випадково, коли юні студенти провели ніч один з одним. Але потім прийняли рішення залишитися друзями. Саме тому з того моменту їх життя стали часто перетинатися. Незрозуміла прихильність з відтінком гіркоти триває більше 20 років.

5. Століття Адалін (2015).

Ця фантастична мелодрама розповідає про те, через які перешкоди може пройти любов, якщо вона справжня. Головні герої - Дженні (Блейк Лавлі) та Елліс (Міхель Хаусман). Дженні - молода і приваблива дівчина. Вона працює в бібліотеці і не заводить особистих стосунків. Елліс займається благодійністю, тому часто буває на світських заходах. На одній з вечірок молоді люди знайомляться і закохуються. Їхні стосунки стрімко розвиваються, поки Дженні не відкриває коханому страшну таємницю.

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти