З мікрохвильовкою і без неї: як швидко розморозити м'ясо

1 жовтня 2022, 16:36
Розморожувати м'ясо різними способами. Ми зібрали найкращі.
Яловичина
Як розморозити м'ясо / скріншот

Розморожувати м'ясо краще залишивши його лежати на тарілці або в раковині, але якщо вам необхідно прискорити процес, то можна скористатися трьома способами.

В мікрохвильовці

Шматок м'яса поміщають в ємність з кришкою і ставлять в мікрохвильовку на 3 хвилини, включаючи режим розморожування. Потім шматок перевертають і знову ставлять на 3 хвилини, а скільки розморожувати м'ясо подібним чином, залежить від розмірів шматка – приблизно від 15 до 30 хвилин.

Втім, автоматична опція контролю розморожування бере на себе відлік часу і сама подає сигнал про те, що продукт пора перевернути.

відео дня

В мультиварці

Для цього потрібно встановити режим "пар" і викласти продукт в пароварку на 8-10 хвилин.

Дві каструлі

Для того, щоб швидко розморозити крижаний стейк, потрібно в одну каструлю покласти м'ясо, а на неї зверху поставити другу каструлю. У верхню каструлю (та, що без м'яса) налийте теплої води. Через 5-10 хвилин м'ясо помітно відтане.

Вся річ у тому, що метал добре проводить тепло. А друга каструля, обважнена водою, ще й збільшує площу зіткнення м'яса з теплою металевою поверхнею, що в підсумку прискорює процес.

Чим більше ширина м'яса, тим довше буде потрібно часу для розморожування. Але, як розповідають кухарі, які випробували цей лайфхак, для розморожування стейка шириною в 1 см потрібно 5-7 хвилин.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти