Найсмачніша кава: навіщо запивати напій водою

1 вересня 2022, 04:30
Звичайна вода може посилити роботу рецепторів і допоможе зменшити вплив кофеїну на організм.
Кава
Навіщо запивати каву водою / ua.depositphotos.com

Багато любителів кави можуть пити цей напій кожен день, а то і кілька разів на день. Іноді така любов до кави призводить до того, що людина вже не може без нього обійтися і навіть не може розкуштувати його смак, так як він вже приївся.

Але виявляється, що одна хитрість допоможе вам відчувати справжній смак кави з кожним ковтком. Для цього необхідно просто пити разом з напоєм звичайну воду.

Баристи стверджують, що звичайна вода відмінно очищає смакові рецептори. Вона також здатна пом'якшити занадто яскравий смак кави - його гіркоту або кислинку.

Якщо ви любите гарячу каву навіть влітку, то прохолодна вода допоможе організму охолодитися.

Також ні для кого не секрет, що кава забарвлює зубну емаль, а сам кофеїн зневоднює організм. Таким чином стакан випитої води не тільки зменшить ризик фарбування емалі, але і врятує тіло від втрати вологи.

Кава
Навіщо запивати каву водою / ua.depositphotos.com

Що кажуть медики

Кофеїн має прямий вплив на судини. Він розширює судини в нирках, а у всіх інших органах звужує їх. Після чашки кави у людини підвищується артеріальний тиск, а приблизно через 25 хвилин судини починають розширюватися, а в нирках - навпаки.

Медики рекомендують випити склянку води через 20 хвилин після вживання кави, щоб запобігти порушенню кровотоку в нирках.

Якщо ж ви п'єте розчинну каву, то напевно знаєте, що після неї хочеться спати. В такому випадку, щоб уникнути сонливості, також можна запити напій звичайною водою.

Кава
Навіщо запивати каву водою / pixabay

Як правильно запивати каву водою

Все залежить від того, чого саме ви хочете уникнути або домогтися.

Якщо ви бажаєте посилити смак кави і відчути його на всі 100%, то варто після кожного ковтка цього напою робити ковток звичайної води. Також можна випити воду заздалегідь, щоб підготувати рецептори до кави.

Якщо ви хочете знизити вплив на організм або позбутися від сонливості після розчинної кави, тоді краще випити воду після.

Нещодавно Главред розповідав про те, як правильно варити каву в турці по-східному.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти