Сімейний лікар розповіла, як не отримати ускладнення після застуди

15 жовтня 2021, 13:23
Навіть при відсутності температури застуда, каже терапевт і Сімейний лікар Ганна Красюк, може і обов'язково викличе помітні / серйозні ускладнення.
Застуда
Сімейний лікар розповіла, як не отримати ускладнення після застуди / ua.depositphotos.com

Для того, щоб чи не отримати ускладнення при застуді, категорично не можна переносити хворобу на ногах і продовжувати займатися звичними справами в звичайному темпі. Про це в коментарі розповіла терапевт і Сімейний лікар Ганна Красюк порталу "Сьогодні".

Спеціаліст зазначила, що, якщо почався нежить, з'явився кашель або інші ознаки застуди, то необхідно залишитися вдома на кілька днів. Навіть при відсутності температури таке захворювання може викликати серйозні ускладнення.

"Золоте правило при будь-якому ГРЗ, захворів - сиди вдома. Що ж роблять багато? Приймають жарознижувальну і відправляються на роботу, в інших справах, переносячи захворювання "на ногах". У таких випадках розраховувати на швидке одужання не варто, оскільки людина продовжує перебувати в стані, який не сприяє одужанню", - пояснила лікар.

відео дня

читайте такожУ МОЗ пояснили, чи варто приймати антибіотики при застуді і як одужати швидше

Нагадаємо, раніше відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів на питання, чи потрібно батькам дітей, які часто хворіють, звертатися до імунолога або варто почати "загартовувати" дитини.

На думку медика, батькам потрібно створити умови, при яких дитина з мінімальними втратами для здоров'я впорається з хворобою. Для цього його необхідно:

  • поменше годувати;
  • побільше поїти;
  • підтримувати режим прохолодного повітря;
  • промивати ніс сольовими розчинами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти