Штопор не знадобиться: 4 найпростіших способи відкрити пляшку вина

5 січня 2023, 16:30
Ми зібрали 4 найпопулярніші та найпростіші способи, які допоможуть вам відкрити пляшку без штопора.
Вино, штопор
4 найпростіших способи відкрити пляшку вина без штопора / скріншот YouTube

Вдома або в гостях часто виникає проблема з відкриттям пляшки вина або коньяку без штопора. Тоді на допомогу прийдуть підручні засоби.

Ми зібрали 4 найпопулярніші та найпростіші способи, які допоможуть вам відкрити пляшку без штопора.

Пробку можна не діставати

Цей елементарний метод існує вже давно - пробку від вина можна просто проштовхнути всередину пляшки і насолоджуватися напоєм. Для цього спочатку треба зробити отвір в пробці, щоб спустити повітря. Далі - справа техніки. Проткнути пробку всередину пляшки можна будь-яким зручним для вас "інструментом", який можна знайти під рукою.

відео дня

Саморіз і плоскогубці

Якщо вам не подобається пробка, яка бовтається в пляшки, то її можна дістати. Зімітувати штопор можна за допомогою звичайного саморіза, який потрібно вкрутити в пробку, а потім дістати разом з нею.

Стіна і рушник

"Варварський" спосіб відкрити пляшку вина. Обмотайте нижню частину пляшки рушником і стукайте денцем об стіну до тих пір, поки пробка не вилетить сама. Тут головне не перестаратися і не розбити пляшку.

Нагріваємо пляшку

Щоб витягнути пробку, потрібно злегка нагріти горлечко пляшки. Під впливом тепла вона буде поступово підніматися нагору, поки не вилетить повністю.

Для цього потрібна глибока каструля, а на її дно покладіть рушник, на яке слід поставити пляшку. Занурте її в воду по горлечко і доведіть рідину до кипіння. Повітря, що знаходиться всередині пляшки, розшириться при нагріванні і виштовхне пробку.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти