Скандальне видання Kyiv Post знову відкриють, журналісти скаржаться на власника

12 листопада 2021, 22:57
82
Видання Kyiv Post незабаром відновить свою роботу після скандального закриття, журналісти не були звільнені і можуть повернутися до роботи.
Скандальне видання Kyiv Post знову відкриють, журналісти скаржаться на власника
Видання знову відновить свою роботу

Видання Kyiv Post незабаром відновить свою роботу після скандального закриття - за словами власника ЗМІ Аднана Ківана, журналісти не були звільнені з видання і можуть повернутися до роботи.

"Kyiv Post найближчими днями відновить свою роботу. Kyiv Post скоро відкриється, буде більшим й кращим. Буде більше справедливості, не буде нічого поганого, але буде жорстко і правильно", - повідомив Ківан у коментарі Свободи слова Савіка Шустера.

Він зазначив, що не знає, чи залишиться журналістський колектив видання таким, яким був до закриття.

відео дня

"Журналісти не звільнені. Я запропонував нового менеджера. Вони спочатку сказали так, потім сказали ні. Хто хоче, нехай продовжує роботу, хто не хоче - його право. Як у будь-якому виданні в усьому світі. Журналісти не звільнені, у них є право залишитися", - пояснив власник KyivPost.

Що говорить колишня редакція Kyiv Post

Водночас представник редакції Kyiv Post Олексій Сорокін розповів, що про закритті видання колектив не попереджали і повідомили вже постфактум, коли журналісти прийшли вранці на роботу.

"У понеділок ми прийшли на роботу, і нам сказали, що всі співробітники звільнені, а робота видання припинена. Враховуючи, що ми ще тиждень тому планували розширення, ми пов'язуємо зупинку проекту і звільнення співробітників, як спробу "вбити" незалежний Kyiv Post", - сказав він.

Крім того, за словами Сорокіна, колективу дійсно запропонували повернутися до Kyiv Post, але після того, як на закриття видання негативно відреагували політики і дипломати.

"Нам запропонували повернутися. Але ми цього робити не будемо. Ми не впевнені, що даний проєкт буде незалежним від власника", - зазначив журналіст.

Раніше Главред писав про те, щовласник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан оголосив, що газета негайно закривається "на короткий час".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти