Слово, про яке мало хто знає: що в українській мові означає "заступ"

19 червня 2023, 04:40оновлено 20 червня 2023, 12:30
33478
"Заступ"- це слово з українського діалекту і воно вказує на всім відомий предмет.
украинский язык
Що в українській мові означає слово заступ / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Постійний саморозвиток людини - важлива річ. Це стосується навіть вивчення української мови. Існує безліч цікавих слів, про які мало хто знає.

Найцікавішими словами є ті, які звучать у діалектах. Вони можуть бути відомими лише для певного регіону. Такі слова точно зможуть забарвити вашу мову та зробити цікавішою.

Якщо вам подобаються цікаві та незвичайні експрес-уроки української мови, то ми пропонуємо вам прочитати матеріал: Ви точно здивуєтеся: який колір українською називається "брунатний".

відео дня

Ймовірно, ви колись чули слово "заступ". Це слово можна почути на території західних областей. У східних та північних регіонах про нього більшість навіть і не чула.

Виявляється, воно вказує на предмет, який відомий всім українцям. Цей предмет використовують на городах і не тільки. Слово "заступ" - різновид лопати.

Заступ використовується для копання, має пряме лезо, часто загострене. Характерною ознакою є загнута майже під прямим кутом верхня частина металевого леза, на яку при копанні наступають ногою для створення тиску на лезо.

Раніше Олександр Авраменко розповідав про те, як правильно лаятися українською мовою. Він порадив використовувати кілька слів замість російського "блін" і нецензурної лексики.

Також Авраменко розповідав про те, що в українській мові означає слово "жирандоль". Варто відзначити, що це те ж саме, що і "канделябр".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти