Спатифіллум буде цвісти цілий рік: три копійчаних засоби, які любить"жіноче щастя"

4 серпня 2022, 03:30
Щоби зацвів спатифіллум, і цвітіння було тривалим, потрібно удобрювати його всього лише трьома добривами. Коштують вони копійки, а користі від них на мільйон.
Спатифіллум
Чим підгодувати спатифіллум для цвітіння / Фото ua.depositphotos.com

Спатифіллум або, як його називають в народі, "жіноче щастя" - неймовірної краси квітка. Вважається, що вона володіє чарівними властивостями. Незаміжнім дівчатам допомагає знайти справжнє кохання, сімейним — зберегти щастя, бездітним — мати дитину. Якщо спатифіллум зацвів, значить його господиня знайде гармонію.

Щоби зацвіла квітка "жіноче щастя", а цвітіння було тривалим і рясним, потрібно удобрювати її всього лише трьома підгодівлями. Коштують вони копійки, а користі від них на мільйон.

Чим підгодувати спатифіллум для цвітіння

Гумат калію. Цю підгодівлю вносять приблизно в середині зими. Добриво потрібно розвести за інструкцією в тазу і поставити в нього горщик з квіткою. Також рослину можна рясно полити розчином.

відео дня

Монофосфат калію також сподобається "жіночому щастю". Його застосовують, коли є перший квітконос. Добриво наситить спатифіллум калієм і фосфором – макроелементами, які необхідні для зав'язування великої кількості квітконосів.

Також підгодувати спатифіллум, щоби він зацвів, можна комплексним мінеральним добривом. Підгодівля готується на основі будь-якого мінерального добрива, яке містить азот, фосфор, калій. Цей засіб максимально продовжить цвітіння спатифіллума.

Якщо чергувати ці три підгодівлі, то можна домогтися того, що спатифіллум цвістиме цілий рік.

Раніше Главред писав, чому спатифіллум не цвіте і що робити, щоби рослина порадувала бутонами.

Також ми писали про те, що робити, якщо орхідея відцвіла, а потім вперто відмовляється випустити квітконос.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти