Як змусити "жіноче щастя" рясно та пишно цвісти - влаштовуємо рослині SPA-процедури

22 грудня 2021, 05:08оновлено 14 січня 2022, 13:44
Якщо спатифіллум зацвіте, його господиня досягне гармонії та щастя. Але ця рослина буває примхливою. Для того, щоби вона зацвіла, потрібна зміна обстановки.

Спатифіллум
Чому спатифіллум не цвіте - всі секрети / Фото everything.kz

Спатифіллум або по-простому "жіноче щастя" - тропічна рослина дивовижної краси. Її квіти схожі на білі вітрила. Вважається, якщо спатифіллум зацвів, то всі заповітні бажання його господині обов'язково здійсняться. Квітуче "жіноче щастя" купити в магазині простіше простого, а ось змусити рослину випустити бутони вдома - завдання із зірочкою. Проте є досить прості способи домогтися цвітіння спатифіллума.

Як часто цвіте спатифіллум

Спатифіллум в середньому цвіте раз на рік, але деякі сорти можуть радувати квітами цілий рік. Тривалість цвітіння залежить від умов. Зокрема, період цвітіння може тривати від одного до шести місяців. Оскільки спатифіллум - рослина тропічна, то продовжити період цвітіння допоможе дотримання температурного режиму. Нові бутони будуть з'являтися при +23...+25 градусах.

Розмір бутонів "жіночого щастя" досягає 15 см. Квітки мають біле забарвлення із зовнішнього боку та зеленувате - із внутрішньої поверхні.

Спатифіллум
Квіти спатифіллума схожі на білі вітрила / Фото instagram.com/spatifillum_flow

Чому "жіноче щастя" не цвіте

Причин може бути безліч. Найімовірніша - надлишок органіки та азотних добрив. Щоби розв‘язати проблему - рослину потрібно пересадити з частковою заміною або додаванням нового ґрунту. У ситуації зі спатифіллумом потрібно дотримуватися правила: краще не догодовувати, ніж перегодовувати.

Ще одна помилка квітникарів - пересадка спатифіллума в занадто просторий вазон.

"Жіноче щастя" не буде цвісти, якщо рослина тривалий час живе при низькій температурі, а також при недостатньому освітленні.

читайте такожЯк змусити каланхое рясно цвісти в домашніх умовах - прості хитрощі

Також спатифіллум гостро реагує на похибки поливу. Він може перестати цвісти як у разі нестачі, так і надлишку вологи. Якщо кінчики листочків почорніли і засохли - полив занадто рясний, якщо листочки обм'якли і втратили пружність - значить ґрунт пересушили. Розв‘язати цю проблему можна, поставивши вазон у відро з водою.

Спатифіллум
Як цвіте спатифіллум / Фото instagram.com/spatifillum_flow

Як змусити спатифіллум рясно і пишно цвісти

Бувають ситуації, коли "жіноче щастя" вперто відмовляється цвісти. Для того, щоби стимулювати появу бутонів - рослині потрібно влаштувати теплий душ.

Досвідчені квітникарі радять прибрати із вазона верхній шар ґрунту і засипати свіжий. Щоби стимулювати цвітіння, ґрунт потрібно пролити гарячою водою - приблизно 40 градусів.

Як змусити спатифіллум цвісти - простий спосіб

Спатифіллум буває примхливим. Щоби "жіноче щастя" зацвіло, рослині потрібна зміна обстановки. Що можна зробити:

1. Перемістити рослину на місяць або два в кімнату з температурою +16...+18 градусів, а потім повернути в тепле приміщення з температурою +22...+24 градуси, почати обприскувати і поливати.

2. Перемістити спатифіллум вглиб кімнати з тьмянішим освітленням на кілька місяців. Полив скоротити до одного разу на тиждень, а потім повернути на світле підвіконня на східній або західній стороні. Відновити регулярність поливу.

Така зміна несприятливих умов на комфортні повинна прискорити початок цвітіння спатифіллума.

читайте такожЯк змусити орхідею цвісти рясно і пишно - відправляємо рослину "в заслання"

Важливо: ці прийоми приведуть до виснаження "жіночого щастя". Тому не рекомендується провокувати цвітіння в той час, коли рослина має перебувати в стані спокою.

Спатифіллум - прикмети

Спатифіллум прийнято дарувати виключно жінкам і зробити такий подарунок має лише чоловік. Особливо сильний "заряд" у квітки, якй дарує чоловік своїй коханій, або батько - своїм дочкам, а брати — сестрам.

А ось парі подружок не варто дарувати одна одній спатифіллум. Категорично не рекомендується навіть просто віддавати відростки рослини. За повір'ями, разом з квіткою ти віддаєш і своє жіноче щастя.

Щоб уберегтися від зрад, потрібно поставити спатифіллум в узголів'я ліжка з того боку, де спить чоловік.

Якщо спатифіллум зацвіте, господиня рослини досягне гармонії та щастя. Якщо вона самотня - знайде свою половинку, якщо заміжня – буде повне взаєморозуміння з чоловіком і дітьми, а якщо бездітна – стане мамою.

Раніше Главред писав про те, що сигаретний попіл - унікальне добриво для кімнатних рослин. Як його застосовувати та в чому користь, читайте тут.

Макуху кави також можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти