Фахівець пояснила, яка їжа заважає спати вночі

29 жовтня 2021, 01:09
Як вважає Нутриціолог Анастасія Гаврикова, в першу чергу заради хорошого сну потрібно швидше відмовитися від високовуглеводної їжі і великих порцій.
Сну
Фахівець пояснила, яка їжа заважає спати вночі / ua.depositphotos.com

Є певний перелік шкідливих і корисних продуктів на вечерю для тих людей, які скаржаться на якість сну. Про це заявила відомий фахівець-нутріціолог Анастасія Гаврикова в коментарі РИА Новости.

На її думку, в першу чергу потрібно відмовитися від високовуглеводної їжі і великих порцій. Вечірнє переїдання може бути пов'язано з відсутністю сніданку і частими перекусами замість повноцінних прийомів їжі протягом дня.

"Якщо на вечерю ви їсте макарони з сиром і майонезом, а потім ще п'єте чай з цукерками, то заснути буде важко. Вашому організму не потрібні вуглеводи в такій кількості, оскільки вночі ви повинні спати, енергія вам не потрібна. Така важка їжа не засвоюється за кілька годин. У підсумку організм замість відпочинку витрачає ресурси на відновлення", — повідомила Гаврикова.

відео дня

Ідеальний вечерю, за словами нутриціолога, повинен виглядати наступним чином - білки, овочі, зелень і корисні жири.

читайте такожТоп-7 продуктів, які допоможуть поліпшити сон восени

Нагадаємо, раніше вчені пояснили, чому пандемія COVID-19 загрожує спалахом ожиріння. Карантин можна назвати головним каталізатором процесу ожиріння.

Вчені знайшли нову причину ожиріння у жінок. Виявляється, є чіткий фактор того, що жінки починають набирати зайву вагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти