Фахівець розповіла, яким людям не можна їсти хурму

28 жовтня 2021, 02:12
Фахівець також конкретно зазначила, що хурма містить велику кількість цукрів природного походження і вуглеводів, які вкрай погано насичують тіло.
Хумра
Фахівець розповіла, яким людям не можна їсти хурму / ua.depositphotos.com

Певній кількості людей необхідно виключити з раціону продну з найпопулярніших ягід в осінньо-зимовий період - хурму. Про це відомий дієтолог і Нутриціолог Анастасія Гаврикова розповіла в коментарі РИА Новости.

Фахівець також зазначила, що хурма містить велику кількість цукрів природного походження і вуглеводів, які нітрохи не насичують організм на довгий час.

"Хурма не рекомендується людям з цукровим діабетом, панкреатитом в стадії загострення, а також тим, хто страждає від проблем з підшлунковою залозою і запорами", — повідомила Гаврикова.

відео дня

Нутриціолог каже, що людям без перерахованих захворювань хурма піде тільки на користь. Однак вживати її найкраще з корисними жирами, наприклад, горіхами.

"У день можна з'їдати не більше 200-300 грамів хурми", - говорить вона.

Крім того, каже Гаврикова, в хурмі міститься велика кількість корисних мікронутрієнтів: вітамінів групи В, вітаміну С, Е, калій, фосфор, магній, кальцій і марганець, флавоноїди, поліфеноли, харчові волокна.

читайте такожДієтолог розповіла, який з осінніх фруктів найкорисніший для тіла

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти