Фахівець розповіла, кому варто регулярно їсти банани

3 листопада 2021, 05:00
Спеціалістка-нутриціолог Олена Степанова зазначила, що організмам людям, у яких немає конкретного переліку захворювань, банани принесуть тільки користь.
банан
Фахівець розповіла, кому варто регулярно їсти банани / pixabay

Банани досить цінні для здоров'я, але є люди, яким їх бажано виключити з раціону. Про це повідомляє спеціалістка-нутриціолог Олена Степанова в коментарі РИА Новости.

"У стиглих бананів досить високий глікімічний Індекс, це означає, що цукор в крові після вживання продукту швидко піднімається. Також банани не рекомендуються при інсулінозирезистенотності та цукровому діабеті", — розповіла вона.

Степанова також зазначила, що вживання бананів варто мінімізувати ‒ оскільки в них є сахариди при діареї і синдромі роздратованого кишечника.

відео дня

Крім того, Нутриціолог додала, що людям без перерахованих захворювань банани принесуть тільки користь.

"Банани-джерело триптофану, попередника серотоніну (гормону радості). Крім того, банани містять інулін — один з видів розчинної клітковини, що сприятливо позначається на спорожненні кишечника. А розчинна клітковина є пребіотиком - "їжею" для наших бактерій, які заселяють мікробіом кишечника", - сказала Степанова.

читайте такожФрукт або фруктовий сік - що краще для дітей: Комаровський здивував відповіддю

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усуненні очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти