Такого ви ще не чули: що в українській мові означає слово "рунделик"

20 червня 2023, 16:43оновлено 21 червня 2023, 11:30
109436
"Рунделик" - слово, яке відоме невеликій кількості людей. Його активно використовують лише в певній частині України.
украинский язык
Що в українській мові означає слово рунделик / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

В українській мові є безліч цікавих слів, які можуть забарвити вимову та зробити її неповторною. Нині більшість людей роблять все, щоб вдосконалити свої знання української мови. Тоді вимова стає більш "чистою" та приємною.

Не слід забувати і про діалекти. Слова, які вимовляють у певних регіонах країни, точно привернуть увагу співрозмовників. Якщо ви будете використовувати у спілкуванні такі незвичайні слова, то вас точно благатимуть, щоб ви пояснили значення.

Якщо вам подобаються цікаві та незвичайні експрес-уроки української мови, то ми пропонуємо вам прочитати матеріал: Слово, про яке мало хто знає: що в українській мові означає "заступ".

відео дня

Слово "рунделик" є одним із таких слів з діалекту. Можна припустити, що люди зі східних, південних чи північних областей навіть не чули таке слово. Його найчастіше використовують люди з західних областей.

Виявляється, рунделиком називають предмет, який є майже у кожної господині на кухні. Це слово означає звичайну невелику каструлю з довгою ручкою.

Це слово поступово починає виходити за межі галицького діалекту. Найчастіше такий кухонний предмет називають ковшиком або сотейником. Однак ці слова дуже схожі на російські.

Раніше відомий український мовознавець Олександр Авраменко розповів, що означає слово "блаватний". Виявилось, воно вказує на один колір, який ми звикли називати зовсім іншим словом.

Також ми розказували про те, що в українській мові означає слово "заступ". Це слово з діалекту і воно означає предмет, який багато хто використовує на городі або в садку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти