Кинути оком на оковиту: що буде, якщо пити горілку щодня

23 вересня 2022, 12:18
"Чи корисно пити горілку кожен день" - з цього питання, особливо актуального в розпал дуже холодної і сирої осені, Главред зібрав всю потрібну інформацію.
Горілка
Що буде, якщо пити горілку щодня/ https://ua.depositphotos.com/

Чи корисна горілка в малих кількостях

Алкоголь, як відомо зі старої пісні, б'є не тільки за нервовою системою, а й, на жаль, лупить практично всі частини тіла - і негайно. Найсильніше від міцного страждають печінка, шлунок, серце і головний мозок. Також мінімальні дози спиртного викликають залежність.

Користь у горілки, звичайно, є, але лише коли її використовують в інших цілях. Так, цей напій вважається відмінним антибактеріальним і антигрибковим засобом, яким можна обробляти рани і укуси комах. Протирають горілкою меблі і речі, щоб позбутися від бактерій і видалити запахи. Їй рекомендується обтирати тіло для зняття сильного спека. Можна додавати невелику кількість горілки в інші страви (найкраще в юшку).

Що буде, якщо пити щодня 100 грам горілки

Варто пам'ятати, що жінкам на добу медики дозволяють вживати не більше 30 грамів, а чоловікам — не більше 50. Тобто випиті 100 грамів вже перевищують дозволений показник. Тому відповідь на питання "якої шкоди від горілки" дуже простий ‒ шкода є і він дуже помітний.

Алкоголь практично відразу всмоктується в кров і поширюється по організму – у людини піднімається настрій. Після того як відбувається очищення, навпаки, починається апатія. Етанол, що потрапив в організм, піддається окисленню і перетворюється на отруту, який завдає шкоди окремим органом і виражається в таких симптомах, як сухість у роті і головний біль.

При щоденному вживанні горілки порушується психічний стан людини, так як йде згубний вплив на нервову систему. Відбуваються збої в роботі вестибулярного апарату і починаються серйозні проблеми з пам'яттю.

Горілка

Якої шкоди від горілки

У медиків прийнято вважати, що така кількість напою, міцність якого становить 40 градусів,у середньостатистичного дорослої людини повністю виводиться з організму за 3-3, 5 години.

Тим, хто задається питанням "чи корисно пити горілку кожен день" треба пам'ятати від постійного вживання цього напою розвиваються такі хвороби:

  • панкреатит;
  • Рак;
  • алкогольний гепатит;
  • цироз печінки;
  • гіпертензія;
  • ішемічна хвороба серця;
  • атеросклероз та інші.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти