Важким хворим на COVID-19 може знадобитися 5 років на відновлення, – лікар

7 грудня 2021, 05:50
Більшість пацієнтів, які зараз потрапляють до реанімації – невакциновані.
Важким хворим на COVID-19 може знадобитися 5 років на відновлення, – лікар
Важким хворим на COVID-19 знадобиться 5 років на відновлення / Reuters

На відновлення тих, хто перехворів на COVID-19 у важкій формі, може знадобитися 5 років. І лише через цей час вони зможуть повернутися до нормального життя. Йдеться про пацієнтів, які перебували в інтенсивній терапії

Про це заявив член Ради товариства інтенсивної терапії у Великій Британії Зудін Путучері, пише The Guardian.

Він наголосив, що більшість людей, які зараз потрапляють до інтенсивної терапії – це пацієнти, які раніше вирішили не вакцинуватися. За його словами, у цьому списку є також багато вагітних жінок.

відео дня

Крім цього, Путучері розповів, що зараз до реанімацій потрапляє все більше молоді.

"Це молодь – переважна більшість із них виживають, 60% наших пацієнтів виживають. Але це виживання дорого коштує і вимагає реабілітації. Ми не маємо персоналу, ресурсів для реабілітації цих пацієнтів. Так, може пройти до 5 років, перш ніж вони повернуться до нормального життя", – розповів Путучері.

читайте такожКоронавірус на третьому місці серед причин смертей в Україні – НАНРаніше лікар розповіла, що людина може одночасно інфікуватися і грипом, і COVID-19. У такому разі симптоми можуть накластися один на одного, і це істотно погіршить ситуацію з подальшим лікуванням. Тому дуже важливо якомога швидше звертатися в лікарню.

Нагадаємо, в Україні від сьогодні, 6 грудня, змінилися правила карантину. Зокрема, відтепер термін дії "жовтого" COVID-сертифіката, що підтверджує отримання однієї дози вакцини, буде в чотири рази коротшим – всього 30 днів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти