Гарбуз буде солодшим за мед: одне правило допоможе виростити неймовірно смачні плоди

25 травня 2023, 11:46
Гарбуз - одна з найбільш невибагливих культур та не потребує особливої підгодівлі та педантичного догляду.

Гарбуз
Що робити, щоб гарбуз виріс солодкий / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Гарбуз називають королем грядок. Відмінний смак, корисні якості, невибагливість у догляді та багатий урожай роблять цю культуру дуже популярною серед городників. Щоб виростити насправді смачний, солодкий та ароматний гарбуз, потрібно дотримуватися всього лише одного дуже важливого правила.

Що люблять гарбузи

Найголовніше, що потрібно знати: гарбуз любить сонце. Він спокійно витримує 6-8 годин палючого сонця. Тому під грядки з гарбузом повинні бути розташовані лише на сонячних ділянках, захищених від вітру.

відео дня

Гарбуз не можна садити на грядках, де раніше росли картопля, томати, морква і капуста. Огірки, зелень і буряк досить нейтральні для гарбуза як попередники, але найбільше йому сподобається рости на грядках після кукурудзи, редьки і бобових.

Як виростити солодкий гарбуз

Щоб гарбуз не виріс водянистим, його потрібно правильно поливати. Він не любить надмірного зволоження. Вода рослині найбільше потрібна на етапі росту і формування зав'язі.

До утворення перших зав'язей гарбуз поливають щотижня. Пізніше, щоб не викликати розтріскування плодів, полив скорочують до 1 разу на два тижні. При цьому краще використовувати крапельне зрошення - так вода не буде потрапляти на листя. Щоб не було загнивання, необхідно стежити за тим, щоб волога не застоювалася.

В процесі дозрівання плодів полив гарбуза знижують до мінімуму. У цей період гарбуз стає солодким. Якщо ви будете продовжувати поливати в колишньому режимі, то вода зменшить вміст цукру в плоді й зробить його несмачним.

Раніше Главред писав, як виростити черешню з кісточки удома й отримати ароматний урожай.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти