5 найбрудніших місць в будинку, які забувають приводити в порядок

5 грудня 2021, 03:50оновлено 14 грудня 2021, 18:16
У цих місцях може місяцями накопичуватися пил і бруд.
5 найбрудніших місць в будинку, які забувають приводити в порядок
5 найбрудніших місць в будинку, які забувають приводити в порядок / скріншот

Тримати квартиру в чистоті - завдання не з простих навіть для найдосвідченіших господинь. Главред розповість про предмети і місця, які кожна господиня забуває мити навіть під час генерального прибирання.

Дверні ручки, вимикачі та розетки

Якщо не мити такі елементи більше двох місяців, на них утворюється товстий шар пилу, бруду і бактерій, які поширюються по всій квартирі і шкодять здоров'ю людини. Щоб цьому запобігти, потрібно при генеральному прибиранні ретельно відмивати двері і їх ручки, вимикачі, розетки. Але не забувайте, що розетки не варто мити мокрою ганчіркою, бо є ризик потрапляння туди рідини.

Сифони та водопровідні труби

Більшість заглядає під раковину, коли в трубах вже утворюються засмічення, але чекати цього не варто. У стоці можуть накопичуватися волосся, шерсть, залишки їжі і частинки посуду і мильних пробок, які надалі можуть вдарити вам по кишені після приходу сантехніка. Для чищення можна використовувати як професійні засоби, так і народні методи - сода і оцет видалять накопичення.

відео дня

Батарея

Їх потрібно протирати хоча б раз на місяць. Класичні радянські батареї збирають на собі товсті шари бруду і пилу, а разом з ними – і шкідливі мікроорганізми і мікроби.

читайте такожЯк навести ідеальну чистоту в будинку: 10 секретів правильного прибиранняБатареї з панелями можуть зберігати не тільки пил, але і предмети гігієни, Гумки для волосся і т.д. пил не тільки шкодить інтер'єру, але і отруює організм шкідливими мікроелементами.

Матрац, ліжко та диван

Регулярне прання постільної білизни - невід'ємна частина прибирання, але мало хто звертає увагу на матрац і, тим більше, заглядає під ліжко. Це може загрожувати появою нежданих гостей-комах. Щоб цього не допустити, періодично пилососьте і чистите матрац і м'які меблі.

Картини і плінтуси

Ці два елементи повинні піддаватися регулярному чищенню. Краще утримувати плінтуси і картини в чистоті постійно, ніж потім витрачати вихідні на їх прибирання.

Раніше головред розповідав про 10 лайфхаків, які допоможуть вам прибрати швидше і заощадять бюджет.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти