Вбивця техніки чи рятівний засіб: чи можна чистити пральну машину лимонною кислотою

9 липня 2023, 16:29оновлено 11 липня 2023, 16:17
Чищення машинки лимонною кислотою може бути небезпечним, якщо не дотримуватися пропорцій і не врахувати усі за і проти.
Стиральная машина, лимонная кислота
Чи можна чистити пральну машину лимонною кислотою/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Погана якість водопровідної води, її склад та інші фактори впливають на тривалість роботи техніки. У пральних машинках є фільтри, які затримують і не пропускають в машинку якісь великі предмети, наприклад, частинки старих металевих труб, які відкололися. Але проти невеликих домішок і часточок фільтр просто безсилий. Тому такі частинки можуть осідати на фільтрах всередині машинки, тверднути й утворювати накип. Щоб уникнути негативних наслідків для техніки, потрібно час від часу проводити профілактичне чищення. Але не усім відомо, чим краще почистити пральну машину.

Часто зустрічаються способи, які передбачають застосування лимонної кислоти. Але чи можна пральну машину прогнати з лимонною кислотою, не нашкодивши їй, і чи є якісь ризики у такого способу.

Також радимо прочитати: Чи можна зупинити машинку під час прання: 4 способи правильної екстреної зупинки

відео дня

Чи можна чистити пральну машину лимонною кислотою

Багато хто користується такими порадами з народу для очищення машинки, але фахівці зазначають, що такі дії можуть бути ризиковані. Щоб очищення машинки лимонною кислотою було ефективним і не нашкодило техніці, потрібно правильно обирати дозування і застосовувати цей метод лише в неускладнених випадках.

Чим цей метод може бути небезпечним? Першочергово тим, що лимонна кислота може пошкодити резинові частини машинки. Крім цього, вона може не до кінця розчинити наліт, а якщо деякі нерозчинені частинки впадуть пластами на дно бака, то потім може забитися злив.

Тому у випадку наявності сильного накипу краще використати куплені у магазині спеціалізовані засоби.

Чищення пральної машини лимонною кислотою – пропорції

Спосіб із застосуванням лимонної кислоти вважається одним із найефективніших народних засобів. Головне, про що варто пам’ятати – таке чищення повинне відбуватися вхолосту, тобто без одягу у барабані пральної машини.

Потрібно взяти 100-200 г лимонної кислоти, закласти її у відсік для порошку. Після цього встановити на машинці режим прання "бавовна" і виставити температуру у діапазоні від 50 до 90 градусів. Далі запустити прання.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти