Вчені знайшли новий смертельно небезпечний наслідок гіпертонії

20 листопада 2021, 04:55
Вчені зробили відкриття завдяки виключенню з вибірки людей з нормальним тиском, які приймали антигіпертензивні препарати від випадку до випадку.
Тиск
Вчені знайшли новий смертельно небезпечний наслідок гіпертонії / УНІАН

Гіпертонія майже в два з половиною рази підвищує ризик розвитку у хворого епілепсії, проте лікарське лікування високого тиску знижує ризики. Про це заявила група вчених з Медичної школи Бостонського університету, повідомляє журнал Epilepsia.

Фахівці проаналізували підсумки майже 20-річного спостереження за 2986 добровольцями, вік яких в середньому склав 58 років. За час дослідження в учасників зафіксували 55 випадків епілепсії, при цьому у страждаючих гіпертонією ця небезпечна хвороба виникала в два рази частіше.

Після виключення з вибірки людей з нормальним тиском, які приймали антигіпертензивні препарати від випадку до випадку, з'ясувалося, що гіпертонія пов'язана з підвищенням ймовірності розвитку епілепсії в 2,44 рази. На думку вчених, прийом необхідних ліків може знизити ризик виникнення цієї хвороби.

відео дня

Згідно з підрахунками Всесвітньої організації охорони здоров'я, близько 50 мільйонів людей страждають на епілепсію — одним з найпоширеніших неврологічних захворювань в глобальних масштабах.

читайте такожЧи можна знизити тиск без препаратів - відповідь кардіолога

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти