Вчені знайшли парадоксальну користь зеленого чаю в справі продовження життя

30 жовтня 2021, 02:23оновлено 12 січня 2022, 15:27
Колектив швейцарських вчених прийшов до цікавого висновку - нібито регулярне вживання зеленого чаю благотворно впливає на довговічність людського тіла.
Чай
Вчені знайшли парадоксальну користь зеленого чаю в справі продовження життя / ua.depositphotos.com

Речовини катехіни, які містяться в зеленому чаї, не пригнічують окислювальний стрес в клітинах, а, навпаки, провокують його. До такого висновку прийшли вчені з Вищої технічної школи в Цюріху (Швейцарія), повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress

Дослідники вивчали, як катехіни впливають на нематоди сімейства Caenorhabditis elegans. Парадоксальним є те, що в даному випадку саме цим пояснюється користь зеленого чаю для здоров'я ‒ окислювальний стрес підсилює дію антиоксидантного захисту.

Стаття з результатами наукової роботи пізніше була опублікована в журналі Aging. З'ясувалося, що коли катехіни підвищували вироблення активних форм кисню, відбувалася активація генів, які виробляють певні антиоксидантні ферменти. Таким чином, поліфеноли в зеленому чаї діють як прооксиданти, які посилюють можливості організму справлятися з окислювальним стресом. В результаті катехіни в зеленому чаї продовжували життя і покращували фізичні показники нематод.

відео дня

читайте такожНазваний найнебезпечніший чай, який може нашкодити здоров'ю

Нагадаємо, раніше лікарі розповіли, які чаї допомагають якісно схуднути. Медики стверджують, що певні види чаїв надають неоціненну допомогу в скиданні ваги.

Вчені з'ясували, який чай корисніше всього для організму. Дослідники стверджують, що чай з одного популярного плоду вкрай корисний для тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти