Вчені назвали найкращий фрукт-антидепресант, який чудово покращує настрій

24 лютого 2022, 03:25
Щоденне вживання цього фрукту підвищує в організмі рівень "гормону щастя".
Вчені назвали найкращий фрукт-антидепресант, який чудово покращує настрій
Банан є найкращим фруктом-антидепресантом / pixabay

Натуральним антидепресантом серед фруктів, який може чудово покращити настрій, є банани.

Науковці зазначають, що у цих фруктах міститься амінокислота триптофан, яка визначає кількість в організмі "гормону щастя" – серотоніну. Про це повідомляють експерти Центру молекулярної діагностики.

Саме тому вчені радять включити банани у свій щоденний раціон. Адже це допоможе підвищити рівень серотоніну, і, відповідно, покращити настрій, нормалізувати роботу пам'яті і сон.

відео дня

Крім цього, в бананах міститься багато потрібних для організму людини корисних речовин. Наприклад, цей фрукт містить у собі близько 11% добової потреби організму в аскорбіновій кислоті, а також 19% добової потреби вітаміну В6, який необхідний для нормальної роботи нервової системи.

Також банани можуть наситити організм таким необхідним для серця, м'язів і водного балансу калієм. Проте забагато калію може бути і шкідливим для людини, тому радять їсти за раз лише один середній банан.

Раніше лікарі розповіли, що буде з організмом при щоденному вживанні бананів. Вони можуть не тільки покращити настрій, а й прискорити перистальтику кишечника, зміцнити імунітет і уповільнити старіння.

Також раніше Главред розповідав, як з користю використовувати шкірку від бананів. Корисні властивості бананової м'якоті незаперечні, але про користь шкірки мало хто знає і за звичкою відправляє її у відро для сміття. В реальності ж бананова шкірка – дуже корисна річ.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти