Вчені пояснили, чи корисно їздити на велосипеді

4 грудня 2021, 00:02
Дослідники провели аналіз тенденцій до широкого використання велосипедів, а також рівень міського велосипедного руху в 17 країнах світу.
Велосипед
Вчені пояснили, чи корисно їздити на велосипеді / ua.depositphotos.com

Широке поширення їзди на велосипеді у великих містах може вберегти кілька сотень тисяч людей від передчасної смерті. Про це говорить В статті, опублікованій в журналі Environmental Health Perspectives.

Вчені Університету штату Колорадо проаналізували тенденції до широкого використання велосипедів, а також рівень міського велосипедного руху в 17 країнах, включаючи Бразилію, Канаду, Китай, Данію, Єгипет, Францію, Німеччину, Індію, Індонезію, Італію, Японію, Мексику, Нідерланди, Росію, Південну Африку, Великобританію і США.

Вони також змоделювали сценарій широкого застосування велосипедів до 2050 року, рівень якого може зрости завдяки політиці, спрямованій на поліпшення умов велосипедної їзди. Рівень смертності при цьому був пов'язаний з кількістю дорожньо-транспортних пригод, забрудненням повітря і фізичною активністю.

відео дня

Як кажуть дослідники, щороку можна запобігти до 205 424 епізодів передчасної смерті серед міського населення у віковому діапазоні від 20 до 64 років за умови, якщо всі велосипедні поїздки замінюють собою поїздки на автотранспорті.

читайте такожЕксперти склали топ-3 звичайних звичок, які руйнують здоров'я

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти