Вчені розповіли, чим небезпечний високий тиск для мозку молодих людей

7 жовтня 2021, 01:48
Як кажуть вчені, найбільша небезпека для мозку від високого тиску безпосередньо була пов'язана з людьми, які входять у вікову групу 35 років.
Тиск
Вчені розповіли, чим небезпечний високий тиск для мозку молодих людей / УНІАН

Люди, у яких ще в молодому віці було діагностовано високий кров'яний тиск, зазвичай мають менший розмір мозку. До таких висновків прийшли дослідники з Австралії та Китаю, йдеться в статті, опублікованій в журналі Hypertension.

Також у таких людей набагато вище небезпека розвитку деменції. Вчені з Мельбурнського університету та університету імені Сунь Ятсена порівняли зроблені в 2014-2019 роках знімки магнітної томографії двох груп учасників UK Biobank по 11399 чоловік — з високим артеріальним тиском і без нього, поділених на три вікові категорії: до 35 років, з 35 до 44 років, і з 45 до 54 років. З'ясувалося, що у перших у всіх віках як загальний обсяг мозку, так і обсяг окремих його регіонів був менше. Найбільша втрата була пов'язана з віковою групою 35 років.

Також дослідники виявили у людей з гіпертензією і без неї — на цей раз для груп в 124 тисячі чоловік — ризик розвитку недоумства протягом дюжини років. Всього було діагностовано 4624 випадки деменції. У учасників дослідження з високим кров'яним тиском ризик її розвитку згодом був вище на 61%. Ризик судинної деменції у таких людей у віці від 35 до 44 років зростав на 69%. При цьому ризик розвитку хвороби Альцгеймера не залежав від віку учасника.

відео дня

читайте такожЧи можна знизити тиск без препаратів - відповідь кардіолога

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти