Вчені з'ясували, як пов'язана популярна рослина і хвороба Альцгеймера

8 жовтня 2021, 04:43
Дослідники підкреслили, що лікувальний ефект пряної трави (базиліка) конкретно обумовлений механізмами, які впливають на мікробіом кишечника.
Базилік
Вчені з'ясували, як пов'язана популярна рослина і хвороба Альцгеймера / flickr.com/

Група американських та індійських вчених провела дослідження і з'ясувала, що природна сполука фенхол, яка міститься в листі базиліка, може допомогти захистити мозок від хвороби Альцгеймера. Результати відповідного дослідження були опубліковані на порталі Science Daily.

Вчені уточнюють, що фенхол здатний знижувати рівень нейротоксичності мозку. Дослідники підкреслили, що лікувальний ефект пряної трави обумовлений механізмами, які впливають на мікробіом кишечника.

Фахівцями було вивчено взаємодію на молекулярному рівні між мозком і кишечником. Вчені намагалися визначити, як це може вплинути на здоров'я мозку та зниження когнітивних здібностей.

відео дня

Після того, як був завершений аналіз 144 тисяч природних сполук, дослідниками було виявлено, що фенхол, з'єднання рослинного походження, яке надає базиліку його аромат, найкраще стимулює певний рецептор. Це в свою чергу перешкоджає накопиченню токсичних бета-амілоїдних сполук в мозку.

читайте такожДоктор розкрила чотири секрети, які можна застосувати проти хвороби Альцгеймера

Нагадаємо, раніше нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису безпосередньо пов'язане з підвищенням рівня цукру в крові.

Виявилося, що вживання білого рису значно збільшує ризик розвитку цукрового діабету - оскільки в процесі подрібнення і полірування рису пропадає значна частина поживних речовин (в першу чергу Вітамін B).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти