У чому краще солити сало: геніальний секрет, про який мало хто здогадується

29 травня 2023, 03:20
Чому для засолювання потрібна велика сіль - що важливо знати.
сало
Чому солять крупною сіллю / Instagram/tetyanachernyavskaart

Засолювання сала є важливим елементом підготовки продукту до вживання. Перед процедурою необхідно промити і гарненько обсушити шматок сала, який піде на засолювання.

Як правильно засолити сало

Перед засолкою при необхідності сало можна очистити від непомітного бруду і дрібних частинок сміття. Для цього акуратно обскубайте поверхню вістрям ножа.

Після того як шматок сала буде підготовлений, ретельно натріть його сіллю з усіх боків. Після цього сало помістіть в посуд або спеціальний контейнер з шаром солі на дні до 1 сантиметра, а зверху також присипте сіллю. Закрийте кришкою контейнер і сховайте в холодильник.

відео дня

Скільки за часом має солитися сало

При засолюванні сала важливо сильно не переборщувати, інакше ви ризикуєте його пересолити і втратити ніжний і соковитий смак. Тому необхідно пам'ятати, що сало слід засолювати не більше одного тижня. Середній термін засолювання - від трьох до семи днів. І важливо пам'ятати про те, що чим більше шматочки сала, тим більше їм потрібно часу.

Чи можна солити сало звичайною сіллю

Не варто морочитися при засолюванні сала, користуйтеся зазвичай харчовою сіллю. Для такого процесу підійде найпоширеніша велика кам'яна сіль з будь-якого магазину. Секрету тут ніякого немає, адже сіль, впливаючи на сало, грає роль своєрідного абсорбенту – вбирає зайву вологу і надає продукту неповторний смак. Засолка виходить якісною.

Солити сало треба в оцинкованому посуді або в нержавійці

Давно відомий непорушний факт - краще уникати приготування їжі і кип'ятіння води в оцинкованому посуді через ризик потрапляння солей цинку в організм. Це ж стосується засолювання сала і приготування будь-яких інших продуктів.

При цьому варто звернути увагу на посуд або ємності з емальованої сталі або з нержавіючої сталі. Однак слід пам'ятати, що посуд повинен бути без сколів, тріщин та інших пошкоджень.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти