У яку воду потрібно класти м'ясо для холодця чи супу: хитрість, яка зробить смак страв феєричним

30 грудня 2022, 10:10
Главред ділиться секретами, як правильно варити м'ясо, щоб смак страв усіх просто захопив.
У яку воду потрібно класти м'ясо для холодця чи супу: хитрість, яка зробить смак страв феєричним
Чи можна м'ясо заливати окропом / ua.depositphotos.com

Деякі господині не звертають увагу на те, у яку воду потрібно класти м'ясо для приготування страв – холодну чи гарячу. Проте досвідчені кухарі знають, що смак супу, холодцю чи м'ясного салату напряму залежить від температури води, якою заливають м'ясо. Главред ділиться секретами, як правильно варити м'ясо, щоб смак страв усіх просто захопив.

Коли заливати м'ясо холодною водою?

Якщо ви готуєте бульйон, суп чи холодець, то м'ясо для цих страв потрібно заливати лише холодною водою. Уся справа в тому, що за рахунок холодної води білки, які знаходяться у м'ясних волокнах, не закупорюються дуже швидко. Це призводить до того, що м'ясо повільно віддає увесь свій сік воді і смак страви буде максимально м'ясним.

Якщо ви хочете, щоб м'ясо віддало якнайбільше соку, то потрібно покласти його у холодну воду та дати закипіти. Після цього зніміть усю піну, яка виділяється під час закипання м'яса, та варіть ваш бульйон на дуже повільному вогні. У такому випадку волокна будуть закупорюватися дуже повільно, а сам бульйон стане наваристим та смачним.

Зауважте, що для насиченого аромату краще взяти м'ясо на кістці. Окрім того, якщо ви хочете, щоб колір бульйону став золотистим, то можете додати до нього неочищену цибулину. Коли бульйон буде готовим, то просто вийміть цибулину, а м'ясо відділіть від кістки. І ваша страва має просто бомбічний смак!

Коли заливати м'ясо гарячою водою?

Якщо ви готуєте страву, у якій головним інгредієнтом є м'ясо, а не бульйон, то тоді його потрібно класти у киплячу воду. У такому випадку під дією високої температури води білки починають дуже швидко закупорюватися і м'ясо не втрачає усі свої соки.

Зауважте, що під час приготування м'яса кількість води має бути невеликою. Вода має покривати все м'ясо, а над самим продуктом кількість води має бути приблизно на 2 см. вищою. Для максимального ефекту, можете замаринувати м'ясо або додати у воду різноманітні духмяні трави.

До слова, ще кращим варіантом буде, якщо м'ясо не варити, а готувати на пару. У такому випадку після приготування м'ясо буде неймовірно соковитим та м'яким. Воно прекрасно підійде для приготування різноманітних м'ясних салатів.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти