У Сінгапурі розробили новий вид ПЛР-тесту, який визначає "Омікрон"

6 грудня 2021, 15:56
Компанія-розробник уже запускає тест у масове виробництво.
У Сінгапурі розробили новий вид ПЛР-тесту, який визначає 'Омікрон'
У Сінгапурі розробили ПЛР-тест, який визначає "Омікрон" / УНИАН

У Сінгапурі одна з біотехнологічних компаній розробила новий тест, який методом полімеразної ланцюгової реакції може визначити наявність в організмі штаму "Омікрон".

При цьому тест "пам’ятає" усі попередні штами коронавірусу, пише The Straits Times. Тому з допомогою нової розробки можна буде визначити, який саме вид вірусу перебуває в організмі.

ПЛР-тест показуватиме один із трьох результатів:

  • позитивний результат на COVID-19 і позитивний – на "Омікрон",
  • позитивний на COVID-19, при цьому негативний на "Омікрон";
  • негативний і на COVID-19, і на "Омікрон".

Тобто у першому випадку результат означатиме, що людина інфікована саме "Омікроном". У другому випадку – що людина інфікована одним із попередніх штамів коронавірусу, але не "Омікроном", а в третьому випадку – що не інфікована.

Проте цей метод вимагатиме додаткового часу, щоб підтвердити або спростувати наявність саме "Омікрону" – для проведення тесту знадобиться на день більше, на відміну від інших ПЛР-тестувань.

читайте такожВООЗ дала важливі рекомендації туристам під час поширення штаму ОмікронЗа попередньою інформацією, ціна такого тесту може становити від 11 до 14 доларів.

Компанія, яка створила тест, уже розпочинає його масове виробництво.

Поширеність "Омікрону" у світі

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я розповіли, що новий штам коронавірусу "Омікрон" виявили уже в 38 державах світу. Найбільше випадків зараження спостерігається в Африці. При цьому "Омікрон" за територіальною поширеністю ще не побив показники "Дельти".

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 29 листопада розповів, що в Україні ще немає випадків зараження "Омікроном", проте днями цей вид вірусу виявили в Румунії, яка межує з нашою державою. Там цей штам виявили у двох пасажирів рейсу з Південної Африки, які прилетіли в Бухарест 30 Листопада.

Доктор медичних наук Олександр Гриневич вважає, що до України "Омікрон" добереться до Нового року. За його словами, новий COVID-штам перевозять і переносять навіть вакциновані.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти