В Україні прогнозують рекордний сплеск COVID-випадків на добу: в НАН назвали терміни

14 вересня 2021, 23:29
Смертність від наслідків інфекції зросла на 41%, зазначили в НАН.
Коронавірус
Коронавірус в Україні / Фото facebook.com/ogolubovska

У найближчі два тижні в Україні зросте захворюваність на коронавірус. Такий прогноз озвучили вчені з Національної академії наук.

Як йдеться в огляді епідеміологічної ситуації, опублікованому на сайті НАН, очікують понад 5 тисяч нових випадків зараження інфекцією на добу.

В огляді зазначається, що за останні два тижні середня кількість нових заражень коронавірусом в Україні збільшилася вдвічі - до 2950 осіб на день.

При цьому смертність від наслідків інфекції зросла на 41% - до 58 летальних випадків на добу.

"Згідно з прогнозними обчисленнями (в яких закладено поточну тенденцію до збільшення кількості нових виявлень), середня кількість нових випадків дорівнює 3638 протягом тижня 15-21 вересня 2021 і 5208 - протягом тижня 22-28 вересня 2021", - йдеться в повідомленні.

читайте такожВірусологи виявили" надлюдський " імунітет проти коронавірусу

Нагадаємо, раніше провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська розповіла, що вірусне навантаження у індійського штаму коронавірусу, відомого як Дельта, в 1000 разів більше, ніж у інших штамів.

Головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький назвав новий специфічний симптом COVID-штаму Дельта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти