Поверне до життя, позбавить від хвороб: як приготувати найкраще добриво з цибулевого лушпиння

25 січня 2022, 16:10
Цибулеве лушпиння для кімнатних рослин замінить дорогі добрива і сильнодіючі регулятори росту. Крім того, настій з цибулі безпечний на будь-якій фазі росту.
рослини, цибуля
Як приготувати добриво для квітів удома з цибулевого лушпиння - два простих способи / Колаж ua.depositphotos.com

Цибулеве лушпиння - одне з найкращих і найефективніших добрив для кімнатних рослин, тому багато квітникарів ніколи його не викидають. Те, що на перший погляд здається простими відходами, може послужити хорошу службу. Настій цибулевого лушпиння для рослин допоможе боротися зі шкідниками, зміцнити кореневу систему і посилити зростання.

Чим корисне цибулеве лушпиння для рослин

Цибулеве лушпиння містить вітаміни B і E, PP і P, аскорбінку, фітонциди, каротин, кремнієву кислоту, а також солі заліза, кальцію і калію.

Каротин виступає потужним імуностимулятором, блокує вільні радикали, вбиває всі шкідливі мікроорганізми, ліквідує грибкові скупчення, перемагає гниль.

відео дня

Крім того, каротин – відмінний антиоксидант, що підвищує загальну витривалість, збільшує ступінь опірності хворобам, дозволяє стійко переносити недолік кисню.

Настій з цибулевого лушпиння знезаражує ґрунт, знищуючи спори небезпечних грибків, що викликають руйнівні хвороби.

А ще цибульні настої - хороший стимулятор росту. Обприскування рослин таким розчином рівноцінно використанню дорогих мікродобрив і сильнодіючих регуляторів росту.

Крім того, настій цибулевого лушпиння безпечний для навколишнього середовища і може застосовуватися на всіх етапах росту і розвитку рослин.

Цибулеве лушпиння для підгодівлі рослин - як застосовувати

Настій з цибулевого лушпиння для кімнатних рослин найчастіше використовують як позакореневе підживлення. Кореневі підгодівлі розчином екстракту цибулевого лушпиння потрібно робити після планового поливу рослин, щоби не обпекти коріння. Цибулевий відвар дозволяє відновити кімнатні рослини, позбавити їх від хвороб. Досить поливу двічі на тиждень.

Як приготувати цибульний настій для рослин

Щоби приготувати цибульний настій для рослин, вам знадобиться 10-20 г лушпиння і 5 літрів теплої води. Лушпиння залити водою і настоювати впродовж чотирьох днів.

Цибулевий настій можна приготувати і швидким способом: 50 грамів лушпиння залити двома літрами окропу, прокип'ятити близько 10 хвилин, настояти протягом двох-трьох годин. Після того, як відвар охолов, його потрібно процідити і можна обприскувати рослини.

Лайфхак: цибулевий відвар буде краще прилипати до рослин, якщо додати в нього трохи тертого мила.

Важливо: настій з цибулевого лушпиння не може довго зберігатися, тому таку підгодівлю потрібно готувати кожен раз заново.

читайте такожТоп-5 кімнатних рослин, які принесуть сімейне щастя і допоможуть знайти любов

Раніше Главред писав: якщо ви приготували омлет або пиріг, то не поспішайте викидати шкаралупу від сирих яєць - вона містить багато корисних компонентів. Таким чином з яєчної шкаралупи можна приготувати універсальне добриво для квітів у домашніх умовах. Причому ця підгодівля підійде не лише для кімнатних рослин, але і для овочів в городі та квітів у саду.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти