Поверне до життя квітку, що гине: як приготувати супер настоянку для всіх кімнатних рослин

17 липня 2022, 09:40оновлено 17 липня 2022, 10:29
Якщо кімнатні рослини чахнуть на очах, спробуйте приготувати добриво для квітів удома з двох інгредієнтів. Це справжній еліксир, який повертає до життя.
яєчні білки як добриво
Як приготувати білкове добриво для квітів / Фото pixabay.com

Кімнатні рослини потребують постійної підгодівлі, адже живуть вони не на відкритих просторах, де могли б постійно отримувати корисні речовини, а в маленьких вазонах, де ґрунт постійно виснажується. Тому рослини починають сохнути, чахнути і в результаті можуть навіть загинути. Щоб врятувати навіть дуже ослаблену квітку, можна застосувати спосіб, яким користувалися ще наші прабабусі. Щоби приготувати добриво для квітів в домашніх умовах, знадобляться всього лише два інгредієнти - білки сирих курячих яєць і тепла вода.

Добриво для квітів з яєчних білків варто застосовувати в тому випадку, якщо рослини зупинилися в рості, погано розвиваються і хворіють.

Ця супер настоянка для всіх кімнатних рослин буквально відроджує їх, наповнює силою та енергією росту. Після застосування цього універсального добрива для кімнатних квітів листя стане зеленим і блискучим, а самі рослини почнуть активно рости.

відео дня

У чому користь білка курячого яйця для рослин?

Відповідь проста: білок курячого яйця - це унікальний комплекс корисних речовин. Він містить глюкозу, ферменти протеаза, дипепсидаза, діастаза, вітаміни групи B, ніацин, вітамін К, рибофлавін, вуглеводи, мінеральні речовини, протеїн, важливі амінокислоти, альбуміни.

Білок курячого яйця практично повністю засвоюється живими організмами.

Як приготувати перевірене добриво для кімнатних квітів з яєчного білка

На 1 літр води знадобиться 6 білків сирих курячих яєць. Вода повинна бути теплою, але не гарячою. Залийте білки водою, ретельно перемішайте і закрийте банку капроновою кришкою. Розчин повинен настоюватися в теплому місці впродовж 10 днів.

Час від часу кришку потрібно відкривати, щоби випустити газ. Зазначимо, що пахне ця диво-настоянка не дуже приємно, але ефект від її застосування вартий того, щоби потерпіти.

Через 10 днів отриманий розчин потрібно розбавити в 10 літрах води і полити рослини під корінь. Через два тижні білкову підгодівлю варто повторити. До речі, підгодовувати нею можна не лише кімнатні рослини, але і розсаду.

читайте такожПопулярний напій - ідеальне добриво для квітів, овочів і фруктів: як застосувати кавову гущу

Раніше Главред писав, як застосовувати борну кислоту для кімнатних рослин. Це фактично "швидка допомога" для будь-якої квітки. Вже за 3-4 дні після такої підгодівлі вони оживуть, а листя стане насиченого зеленого кольору.

Також Главред розібрався, як використовувати шкаралупу від волоських горіхів з користю. Справа в тому, що з неї вийде відмінний дренаж, а завдяки вмісту безлічі корисних речовин - ще й добриво.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти