Навесні буде розкішна клумба: як правильно садити тюльпани на зиму

26 вересня 2022, 01:33оновлено 28 вересня 2022, 18:34
Правильна посадка тюльпанів восени - запорука того, що навесні ці чудові квіти прикрасять ваш сад. Коли садити цибулини тюльпанів, розібрався Главред.
Тюльпан
Як красиво посадити тюльпани восени - всі секрети / Фото pixabay.com

Тюльпани - одні з найкрасивіших весняних квітів та ідеальна прикраса будь-якої ділянки. Якщо ви хочете, щоби навесні у вас була розкішна клумба тюльпанів, то садити їх краще в середині осені.

Коли садити цибулини тюльпанів

Для вкорінення цибулин у ґрунті потрібно не менше чотирьох тижнів, тому важливо вибрати правильний час для посадки тюльпанів восени. Якщо ви встигнете, то рослини можуть не встигнути відростити коріння, а значить будуть слабкішими та сприйнятливішими до хвороб.

Терміни посадки тюльпанів залежать від кліматичних умов. Вважається, що найкращий час для висаджування осінніх цибулинних — з 20 вересня по 20 жовтня. Якщо осінь тепла, то цибулинні квіти можна висаджувати до 10 листопада.

Відповідаючи на запитання, при якій температурі садити тюльпани восени, можна сказати, що оптимальна температура для посадки більшості цибулинних квітів – 8-10 °С. Саме при такому температурному режимі відбувається успішне укорінення тюльпанів та інших цибулинних квітів.

Як правильно садити тюльпани на зиму

Цибулинні квіти не люблять сирі умови, тому якщо у вашому саду глинистий ґрунт, то полегшити його можна шляхом внесення суміші з піску або компосту. Також можна насипати невеликі камінчики в посадочні лунки, перш ніж покласти в них цибулини.

Тюльпани, посаджені близько до поверхні ґрунту, можуть не витримати зимові холоди і будуть більш сприйнятливими до різних грибкових захворювань.

Навколо кожної цибулини залиште вільний простір від 10 до 15 см, щоб забезпечити достатньо місця для їхнього зростання і хорошого розвитку коренів.

На яку глибину садити тюльпани

Якщо ви не знаєте глибини посадки цибулин кожного виду, то можна користуватися загальним правилом для всіх цибулинних: глибина посадки повинна дорівнювати двом-трьом висотам цибулин.

Відстань при посадці також має значення, адже великим цибулинам потрібно більше місця, ніж маленьким. Великі цибулини висаджуйте на відстані близько 12 сантиметрів одна від одної, а дрібні цибулинки — від 5 до 7 сантиметрів.

Одразу після посадки потрібно полити цибулини, адже чим раніше вони укоріняться, тим краще зможуть переносити холоди і мороз.

Дивіться відео - Як посадити тюльпани за голландською технологією:

Як красиво посадити тюльпани восени

Інтервал між посадками також залежить від візуального ефекту, якого ви хочете досягти. Наприклад, для природного ефекту, посадіть цибулинки розкидом, на різних відстанях одна від одної.

Якщо ви бажаєте створити ефект однотонного квіткового килима, то висаджуйте всі цибулини на однй і тій самій відстані одна від одної.

Також тюльпани можна висадити таким чином:

  • попереду низькорослі квіти;
  • посередині стандартні рослини;
  • ззаду сорти, що мають квітконоси великих розмірів.

Якщо ви висаджуєте тюльпани в клумбу, то красиво оформити її можна, додавши інші цибулинні квіти:

  • у центрі невелике коло тюльпанів червоного відтінку;
  • навколо даної композиції смуга нарцисів жовтого кольору;
  • друге коло - блакитні гіацинти.

Раніше Главред писав, як приготувати найкраще добриво для герані з одного препарату з аптечки. Крім того, повідомлялося, що настій з кірок граната - дуже ефективне добриво, яке не поступається магазинній підгодівлі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти