Воду після варіння картоплі люди даремно зливають в раковину: як використовувати диво-відвар

15 жовтня 2022, 16:05
Вода після варіння картоплі містить корисні речовини, але не всі знають, як відвар можна застосувати.
картопля
Що робити з водою в якій варилася картопля / скріншот

Більшість з нас в дитинстві парилися над картоплею. Тоді наші батьки зливали воду, залишаючи в каструлі тільки плоди, але робили це вони даремно.

Вода після варіння картоплі містить корисні речовини, але не всі знають, як відвар можна застосувати. Така вода корисна, тому краще її не зливати, а використовувати в різних цілях.

Відвар картоплі приймають при самих різних захворюваннях

Зовнішнє застосування показано при проблемах зі шкірою і волоссям. Наприклад, ванночки з картопляної води зроблять загрубілу шкіру ніг і рук м'якою, більш ніжною, ополіскування відваром волосся після миття голови зробить їх слухняними і міцнішими.

відео дня

Вода, що залишилася після варіння картоплі, знаходить застосування і в побуті

  • Підживлення кімнатних рослин. Воду, що залишилася після варіння картоплі, можна використовувати для квітів в якості підгодівлі. Концентрація відвару особливого значення не має, головне, щоб він був несолоним. Вносити подібне добриво можна 2-3 рази на місяць, замінюючи їм стандартні підгодівлі хімічними препаратами.
  • Його можна застосовувати навіть для примхливих і ослаблених квітів. Позитивний ефект буде помітний приблизно через тиждень після першої підгодівлі. У квітів стануть міцнішими коріння, активізується зростання.
  • Очищувач для ванної кімнати. Насичений картопляний відвар, отриманий після варіння бульб в шкірці, допоможе впоратися з вапняним нальотом у ванній. Жителі регіонів з жорсткою водою змушені миритися, що їх білосніжна ванна раз у раз покривається жовтизною в результаті відкладень вапна. Щоб не запускати сантехніку, частіше протирайте поверхні тканиною, змоченою в картопляній воді. Після такого очищення ванна знову стане білосніжною.
  • Засіб для чайника від накипу. Для цього варіанту використання буде потрібно не готовий відвар, а очищення від картоплі. Попередньо бульби потрібно помити за допомогою жорсткої щітки. Зрізану шкірку закладають в електричний чайник, стінки якого обросли накипом. Прокип'ятити очищення потрібно кілька разів до тих пір, поки наліт всередині не розчиниться.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти