Лікар назвав головні симптоми нового штаму Дельта-плюс

6 листопада 2021, 21:03
Нова мутантна форма коронавірусу, яку називають Дельта-плюс, активно поширюється світом.
коронавірус маска covid-19
йтнові симптоми штаму Дельта плюс / Getty

Завкафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Сергій Дубров назвав головні симптоми нового коронавірусу Дельта плюс, повідомляє Коронавірус_інфо.

Нова мутантна форма коронавірусу, яку називають Дельта-плюс, активно поширюється по світу. Крім того, багато людей з коронавірусною хворобою почали скаржитися на сильну нудоту, через що хворим важко харчуватися і пити. За словами лікаря, це дуже погано, оскільки для зменшення інтоксикаційного синдрому потрібно вживати багато рідини.

Основні симптоми COVID-19 майже не змінилися:

  • підвищена температура;
  • м'язовий біль; втома; про
  • утруднене дихання.

"Під час останньої хвилі менша кількість хворих втрачають відчуття нюху і смаку, ніж було раніше. Збільшилася кількість людей з розладом шлунково-кишкового тракту. Як правило, такий симптом частіше зустрічається у дітей", - зазначив Сергій Дубров.

читайте такожЯк коронавірус впливає на інтелект: психолог назвала наслідки для перехворілих

Також лікар розповів, що через штам Дельта стан пацієнтів може дуже різко погіршитися і буквально через кілька днів з відносно стабільного перейти в критичний.

Коронавірус в Україні

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 6 листопада 2021 року, коронавірус в Україні за добу виявили у 25 063 жителів країни. У тому числі захворіла 1 541 дитина і 398 дітей.

За минулі 24 години було госпіталізовано 5 057 осіб; летальних випадків - 793; одужали 11 817 осіб. Свіжі дані опублікувала прес-служба МОЗ.

За останню добу найбільше підтверджених випадків коронавірусу зареєстрували у Дніпропетровській (2616), Одеській (2177), Харківській (1535), Львівській (1465) областях та м.Київ (1426).

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти