Лікар пояснив, чим потрібно втамовувати спрагу взимку

26 листопада 2021, 04:50
За словами лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга, заповнювати нестачу рідини в організмі в період з грудня по лютий потрібно намагатися всім людям обов'язково.
Вода, зима
Лікар пояснив, чим потрібно втамовувати спрагу взимку / ua.depositphotos.com

З настанням холодів деякі напої погано підходять для втамування спраги. Про це в коментарі Радіо Sputnik заявив доктор медичних наук і лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.

"Солодкі, цукровмісні або, навпаки, солоні напої, такі як розсіл, не можуть заповнювати потребу у воді. Ще я б не радив використовувати молоко і молочні напої для втамування спраги. Будь-який містить поживні речовини напій - це їжа, і з метою втамування спраги можна "нахапатися" досить великої кількості калорій. Що стосується мінеральної води, для втамування спраги підходить тільки їдальня. Там невелика мінералізація, і це йде тільки нам на користь: трохи калію, магнію, хлору. А лікувальна і лікувально-столова мінеральна вода може завдати шкоди здоровій людині", - пояснив Михайло Гінзбург.

За словами Гінзбурга, заповнювати нестачу рідини в організмі найкраще звичайною водою, можна також втамовувати спрагу зеленим чаєм або ягідними морсами без цукру.

відео дня

читайте такожЕксперт пояснила, чи небезпечно пити воду з кулера

Нагадаємо, раніше в мережі назвали 5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Пізніше вчені з Університету Глазго встановили - вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти