Лікар розповіла, яким людям не можна вживати м'яту

2 грудня 2021, 19:44
За її словами, з м'ятою слід бути обережним людям з низьким тиском, оскільки рослина має гіпотензивний ефект. Але аж ніяк і зовсім не тільки їм.
Рута
Лікар розповіла, яким людям не можна вживати м'яту / ua.depositphotos.com

У певних випадках вживання м'яти може нашкодити організму. Про це відомий Нутриціолог Марія Тихомирова розповіла в коментарі РИА Новости.

За її словами, з рослиною слід бути обережним людям з низьким тиском, оскільки м'ята має гіпотензивний ефект. Також вона протипоказана при варикозної хвороби через зниження тонусу судин.

"У чоловіків може знижуватися лібідо, і якщо жінка планує вагітність, то їй теж краще відмовитися від м'яти", — повідомила Тихомирова.

відео дня

Людям без перерахованих хвороб м'ята піде тільки на користь. Зокрема, допоможе впоратися з болем в кишечнику і мігренню, говорить Нутриціолог.

"Крім того, м'ята зменшує менструальні болі і має антибактеріальний ефект. З неї можна приготувати ідеальний напій, який зменшує нудоту і володіє освіжаючим ефектом", — заявила Тихомирова.

читайте такожЧому не можна довго зберігати воду в пляшці з пластику - відповідь експерта

Нагадаємо, раніше медики назвали причину появи виразок на мові.

Лікарі в деталях розповіли, які продукти потрібно додавати до переліку свого харчування - для того, щоб полегшити лікування гастриту або виразки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти