Все швидко стане чистим: топ-4 важливих правила для професійного прибирання квартири або будинку

10 листопада 2022, 10:55оновлено 10 листопада 2022, 11:36
Всього кілька правил допоможуть вам зробити прибирання у вашому житлі швидким, а головне, якісним.
ванна, прибирання, ванна кімната
Як швидко прибрати в квартирі / ua.depositphotos.com

У кожному будинку або квартирі неможливо нормально жити без прибирання. Хтось наводить порядки щодня, хтось раз у тиждень. Однак багато хто любить чистоту, але не любить займатися прибиранням.

Часто це займає дуже багато часу, адже треба витерти пил, пропилососити, помити підлогу, скласти всі розкидані речі. А якщо в будинку є маленька дитина, то питання прибирання стає ще більш проблемним, бо ці малюки люблять наводити безлад особливо після того, коли батьки прибрали в приміщенні.

Ми зібрали найважливіші правила, які допоможуть зробити процес прибирання більш швидким і якісним. Тепер вам не потрібно буде витрачати півдня на те, щоб навести порядки.

відео дня

Правило №1

Навіть найлегше прибирання затягнеться надовго, якщо попередньо не прибрати всі непотрібні речі і не викинути все сміття. Вам доведеться перекладати його з місця на місця навіть щоб просто витерти пил. Краще сховайте всі непотрібні предмети, віднесіть у ванну брудний одяг, якщо він просто валяється в кімнаті.

Також ми рекомендуємо вам звернути увагу на посуд. Краще вимийте брудні тарілки і складіть їх на місце, щоб вони не заважали вам під час основного прибирання.

Буквально виносити сміття на вулицю не потрібно, так як під час прибирання його може додатися. Краще зробити це вже після того, як вся квартира буде чиста, але поставте його так, щоб сміття не заважало. Пакети можна виставити в тамбур біля вхідних дверей в квартиру.

вікна, прибирання
Як швидко прибрати в квартирі / ua.depositphotos.com

Правило № 2

Здавалося б, немає різниці, з якої частини будинку або квартири починати прибирання. Але виявляється, це одна з найбільших помилок.

Ванна кімната, туалет, кухня - місця з найбільшою кількістю мікробів. Ви можете цього не помічати, але це так. Якщо ви почнете прибирання саме з цих приміщень, то велика ймовірність того, що всі ці мікроби будуть далі розсіюватися по території всієї вашої квартири або будинку.

Краще приберіть спочатку в спальні, вітальні та інших кімнатах пов'язаних з відпочинком, а вже в самому кінці приступайте до миття унітазу, ванної та витяжки.

Правило № 3

Цим правилом користуються багато, але є і такі люди, які цього не знають. Так що краще акцентувати увагу на цьому пункті.

Перш ніж ви почнете витирати пил на полицях, потрібно витрусити всі штори і тюль. Необов'язково їх знімати з карниза, можете просто гарненько їх попсувати, щоб весь пил відстала від них і осіла на підлозі та інших поверхнях. Тільки після цього ви можете починати витирати пил. Так як якщо не витрусити тюль і штори, то витирання пилу буде безглуздим.

Точно також не потрібно мити підлогу, якщо попередньо ви не пропилососили або не підмели.

Важливо! Якщо у вас немає пилососа і вам доводиться підмітати віником, то краще витирати пил після того, як ви підмели. Таким чином ви зможете позбутися від більшої кількості пилу, яка піднімається в повітря при підмітанні і осідає на різних поверхнях. Якщо у вас є пилосос, то пил можна витерти і до роботи з ним. В цьому випадку по черговість дій не є критично важливою.

Так ось, після того, як на вашій підлозі не залишилося сміття, піску і основної частини пилу, його можна починати мити. У воду можна додати спеціальні миючі засоби для підлоги. Деякі люди, які бажають не використовувати хімію, додають хлорку або оцет. Але потрібно враховувати те, що ці кошти мають різкий і неприємний запах, який огорне квартиру на деякий час.

Правило № 4

Зберіть в одному місці всі необхідні засоби для прибирання (ганчірки, швабру, засоби для чищення). Таким чином вам не потрібно буде бігати по різних кімнатах, щоб знайти необхідні предмет або миюче. Це суттєво скоротить час.

Після того як Ви прибрали в кімнаті, ви можете переміститися в ванну і туалет. Радимо обробити плитку, унітаз, умивальник, ванну спеціальними засобами і залишити їх на час, щоб миючі зробили свою справу і вбили мікроби. Тим часом ви можете переїхати на кухню, але обов'язково закрийте двері ванної кімнати та туалету.

При прибиранні на кухні вам потрібно дотримуватися тих же правил, що і при прибиранні в кімнаті. Якщо ви вже все закінчили, то можете повернутися в туалет і закінчити прибирання там.

Після цього ми радимо забратися в коридорі - помити дзеркала, витерти пил, пропилососити, помити підлогу. Тепер ви можете сміливо повертатися у ванну кімнату і закінчувати роботу там, попередньо забравши з собою всі миючі засоби.

Коли ваша квартира або будинок знову стали чистими, ви можете піти викинути сміття і подихати свіжим повітрям на вулиці. Це допоможе вам повернути сили, а організм зможе реабілітуватися після запахів хімії.

Раніше Главред розповідав про те, як можна заощадити воду і електроенергію під час прання в пральній машині.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти