Ви точно здивуєтесь: що означає слово "андрути" в українській мові

21 червня 2023, 15:04оновлено 22 червня 2023, 12:28
17110
Слово "андрути" поширене на Львівщині і воно означає дуже смачну і солодку страву.
украинский язык
Що означає слово андрути в українській мові / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Главред

Українська мова - це те, чим повинен володіти кожен українець. Вона цікава, милозвучна, насичена яскравими та незвичайними словами. Якщо використовувати такі слова у вимові, то вони зроблять спілкування насиченим та цікавим.

Найчастіше такі незвичайні слова можна знайти у різних діалектах. Діалектичні слова із західних регіонів будуть взагалі незнайомі для людей зі східних областей країни.

Якщо вам подобаються цікаві та незвичайні експрес-уроки української мови, то ми пропонуємо вам прочитати матеріал: Такого ви ще не чули: що в українській мові означає слово "рунделик".

відео дня

Одним з таких слів є "андрути". Цим словом володіють люди у Львові та на околицях. Про нього майже нічого невідомо навіть у Чернівцях та Івано-Франківську, хоча ці регіони поруч.

Цікаво те, що, мабуть, всі куштували андрути, але поки точно не знають, що означає це слово. "Андрути" - це вафлі. Однак не просто вафлі, а перемащені кремом і складені як торт. Коли були часи дефіциту, то деякі бабусі називали андрутами навіть звичайні фабричні вафлі.

Такі вафлі обов'язково повинні були хрумкими, щоб вони не розмокли від крему. Сам крем використовують масляний або звичайне варене згущене молоко. Туди можна додати мелені горіхи, какао, зефір, безе, мармелад чи кокосовий крем. Головне, щоб крем не був занадто мокрий, а його текстура повинна бути густою.

Раніше повідомлялося, що означає слово "рунделик" в українській мові. Це діалектичне слово. І воно означає предмет, який є ледь не на кожній кухні.

Також ми розказували про те, що в українській мові означає слово "заступ". Це слово з діалекту і воно означає предмет, який багато хто використовує на городі або в садку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти